MIRCEA GEOANĂ: "Iliescu nu mai are vreun loc în structura de conducere a PSD la congresul viitor"

V.B.
Politică / 30 noiembrie 2014

Senatorul Mircea Geoană a declarat astăzi la un post TV că la congresul PSD din primăvara anului viitor preşedintele de onoare al formaţiunii, Ion Iliescu, nu ar mai avea loc în viitoarea structură de conducere a partidului.

Geoană a vorbit despre un "război pe două fronturi în PSD", susţinând că echipa Ponta-Dragnea "nu poate susţine un front deschis şi cu Geoană şi cu Iliescu în acelaşi timp".

Fostul candidat la Preşedinţia României a explicat: "Este o chestiune de strategie politică. (...) Nu poţi să susţii un război pe două fronturi. Şi atunci, gestul tactic al lui Sebi Ghiţă să demisioneze din partid care nu are nicio valoare, poziţia lui în PSD nu este cheia puterii lui, hai să închidem puţin frontul ăsta (n.r. prin demisia din PSD). Oricum, dl. Iliescu nu mai are vreun loc în structura de conducere a partidului ca preşedinte de onoare la congresul viitor. Oricum, de Iliescu vor scăpa (...) şi atunci se concentrează pe războiul cu mine în continuare".

Politicianul a explicat că poziţia de înalt reprezentant al Guvernului a fost "o chestiune de poză": "Nici măcar nu am birou la guvern. Nu a fost nimic; a fost o nevoie, ca şi în 2011, când au avut nevoie de voturile mele ca să cadă guvernul Ungureanu şi m-au readus în partid. Şi acum, când au venit alegerile prezidenţiale, au avut nevoie de imaginea mea".

Senatorul a dat de înţeles că ar fi putut candida la preşedinţie în 2009 din partea altui partid: "Putem discuta de ce nu am candidat la preşedinţie pe o altă candidatură decât a PSD. Când am candidat în 2009, când am condus PSD, nu mi s-a părut mie, poate că am greşit din punct de vedere electoral, dar emoţional nu puteam să fiu perceput că sunt cel care conduce la înfrângerea candidatului PSD. În continuare, cred că Victor Ponta a greşit candidând. (...) Omul nu şi-a dorit să candideze, de fapt, ci a fost împins de oamenii din jurul lui".

Întrebat dacă unul dintre aceşti oameni este Sebastian Ghiţă, Mircea Geoană a răspuns afirmativ: "Da, în mod evident, anturajul lui imediat. (...) Îi aduce media, îi aduce bani, îi aduce anumite zone de influenţă".

Fostul lider al PSD a mai afirmat că "există în clipa de faţă o iritare extraordinar de puternică a stângii europene în ceea ce priveşte modul de organizare a campaniei pentru prezidenţiale a candidatului PSD-UNPR-PC". Unul dintre argumente este, în opinia lui Geoană, că o astfel de campanie este complet împotriva agendei europne de stânga când conţine atacuri împotriva unui minoritar religios şi etnic.

"Reputaţia noastră ca partid este mai rea decât oricând în urma acestei campani", a subliniat Geoană.

Vineri, premierul Victor Ponta a semnat decizia prin care senatorul Mircea Geoană este eliberat din funcţia de Înalt reprezentant al prim-ministrului pentru promovarea proiectelor economice strategice şi de diplomaţie publică. Tot vineri, Geoană (exclus din PSD) anunţase că a renunţat la postul din Cancelaria premierului, motivând că a fost o funcţie în mare măsură formală, pe care o acceptase "din dorinţa de a da un pic de credibilitate" acţiunii guvernamentale.

"Nu voi mai fi în Guvern. A fost o chestiune pe care eu am acceptat-o din dorinţa de a da un pic de credibilitate acţiunii Guvernului. Este, în mare măsură, formală, puteţi considera că ea a încetat, nici nu a fost o funcţie foarte activă, am folosit-o extrem de selectiv pentru chestiuni importante pentru români", a explicat Geoană.

Mircea Geoană a fost numit pe 12 februarie 2014, de către Ponta, drept Înalt Reprezentant al prim-ministrului pentru promovarea proiectelor economice strategice şi de diplomaţie publică, post înfiinţat în Cancelaria premierului, activitatea fiind onorifică şi neremunerată.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Partea proasta pentru Geona ,care sta intr- o casa de protocol este ca trebuie sa se mute .El oricum a stat mult timp ilegal acolo si tocmai ca sa poata locui I n continuare legal l-a numit Ponta "Inalt reprezentant...de fapt nimic

    ......puteţi considera că ea a încetat, nici nu a fost o funcţie foarte activă, am folosit-o extrem de selectiv pentru chestiuni importante pentru români", a explicat Geoană.

    Functia, dragostea lui...... in fapt, n-a fost sa fie. Ce parere ai Mihaela?. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb