Comitetul de acţiune politică finanţat de Elon Musk pentru candidatura lui Donald Trump întâmpină dificultăţi

R.S.
Internaţional / 19 octombrie

Comitetul de acţiune politică finanţat de Elon Musk pentru candidatura lui Donald Trump întâmpină dificultăţi

Comitetul de acţiune politică finanţat de miliardarul Elon Musk pentru a sprijini realegerea fostului preşedinte american Donald Trump întâmpină dificultăţi în unele state-cheie în a atinge obiectivele de campanie şi investighează acuzaţiile conform cărora unii membri ai echipei ar fi minţit în legătură cu numărul de alegători contactaţi, potrivit unor persoane implicate în eforturile grupului, relatează Reuters.

Problemele apar în state esenţiale precum Wisconsin şi Nevada, în timp ce grupul, denumit America PAC, se grăbeşte să mobilizeze alegătorii pentru candidatul republican în ultimele două săptămâni înainte de alegerile din 5 noiembrie.

Patru persoane implicate în campanie au declarat pentru Reuters că managerii au avertizat membrii echipei că nu ating ţintele zilnice şi trebuie să crească numărul alegătorilor contactaţi, potrivit Reuters.

Alysia McMillan, care a lucrat în Wisconsin pentru PAC, a spus că organizatorii le-au spus recent celor implicaţi în campanie că nu îşi ating obiectivele zilnice şi că riscă să nu atingă ţinta de a contacta 450.000 de alegători până în ziua alegerilor.

Într-o întâlnire cu echipa, înregistrată de McMillan şi analizată de Reuters, un manager a avertizat despre acest deficit: "Nu vom ajunge la 450.000 cu ceea ce avem acum", a spus managerul în întâlnirea din 8 octombrie. Nu este clar la câte uşi s-a bătut în Wisconsin până acum.

McMillan, care a lucrat pentru doi contractori locali angajaţi de America PAC, a declarat că vorbeşte despre aceste probleme deoarece este îngrijorată că un eşec ar putea costa victoria fostului preşedinte.

"Dacă acest lucru nu este analizat la timp, poate duce la o risipă de timp şi bani şi riscă să îl împiedice pe preşedintele Trump să câştige alegerile", a spus McMillan pentru Reuters. Ea a spus că a fost concediată de un contractor după o dispută salarială, dar a fost angajată rapid de altul.

Un manager din Arizona a spus că au fost emise avertismente similare acolo. Alte trei persoane familiarizate cu campania au spus că Chris Young, un consilier al lui Musk şi un veteran al Partidului Republican, a călătorit recent în Nevada pentru a verifica dacă rapoartele despre numărul de uşi bătute de echipă au fost falsificate.

O altă persoană informată pe această temă a spus că America PAC întâmpină dificultăţi în găsirea unui număr suficient de persoane pentru a realiza audituri în alte state.

O persoană apropiată de operaţiunile PAC-ului a spus că afirmaţiile lui McMillan privind un deficit în Wisconsin sunt inexacte şi că grupul va atinge obiectivele stabilite. Aceeaşi sursă a adăugat că vizitele de verificare sunt o practică obişnuită.

Eforturile America PAC se concentrează pe convingerea "alegătorilor cu prezenţă scăzută la vot" - cei care ar putea să-l susţină pe Trump, dar ar putea rămâne acasă în loc să voteze - să participe la alegeri.

Activitatea s-a concentrat pe statele-cheie, unde orice mică diferenţă în rata de participare la vot ar putea fi decisivă pentru victoria lui Trump sau a vicepreşedintelui Kamala Harris, candidata Partidului Democrat, într-o cursă care, conform sondajelor, este încă prea strânsă pentru a fi decisă.

Musk, clasat de Forbes ca cea mai bogată persoană din lume, a contribuit până acum cu cel puţin 75 de milioane de dolari la America PAC, conform dezvăluirilor federale, făcând din acest grup o parte esenţială a încercării lui Trump de a recâştiga Casa Albă.

Fondatorul Tesla şi SpaceX a devenit tot mai mult un susţinător al cauzelor republicane. Anul acesta, Musk şi-a exprimat public sprijinul pentru Trump, care a declarat că, dacă va fi ales, îl va numi pe Musk să conducă o comisie guvernamentală de eficientizare.

Musk nu a răspuns solicitărilor de comentarii, iar un purtător de cuvânt al campaniei Trump a refuzat să comenteze.

În ciuda fluxului de bani, o parte din activitatea America PAC a fost afectată de dezorganizare, conform celor implicaţi. La fel ca multe alte operaţiuni de campanie, grupul a angajat contractori pentru a desfăşura activităţi de bază, bazându-se pe muncitori plătiţi pe oră pentru a bate la uşi şi a discuta faţă în faţă cu alegătorii.

Unii dintre aceşti lucrători au fost greu de păstrat. Trei membri ai echipei de campanie, care au cerut să rămână anonimi, au spus pentru Reuters că munca nu merită plata, care începe de la 20 de dolari pe oră la unii contractori. În unele cazuri, au adăugat ei, lucrătorii trebuie să parcurgă distanţe lungi în zone izolate şi nu sunt despăgubiţi pentru costurile cu combustibilul.

În Nevada, nu este clar dacă auditul lui Young s-a încheiat, dacă a ajuns la concluzii sau dacă a determinat vreo schimbare în campania America PAC.

Mesajele text analizate de Reuters arată că managerii contractorului Lone Mountain Strategies din Nevada erau îngrijoraţi deoarece au concediat membrii echipei care foloseau aplicaţii de smartphone pentru a-şi ascunde locaţia şi a minţi în privinţa numărului de uşi la care au bătut.

"Auditorii noştri prind tot mai mulţi oameni trişând. Am concediat două persoane astăzi, iar auditorii merg din uşă în uşă să verifice pliantele," spunea unul dintre mesaje.

Lone Mountain Strategies nu a răspuns la e-mailuri sau apeluri telefonice pentru comentarii.

Recent, America PAC şi-a actualizat site-ul pentru a afişa în mod proeminent anunţuri prin care caută membri pentru campanie.

"Plata începe de la 30 de dolari pe oră, cu bonusuri pentru performanţă," scrie pe site.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb