Mircea Geoană: "Nu am votat la referendumul pentru familie"

S.B.
Politică / 14 septembrie

Mircea Geoană: "Nu am votat la referendumul pentru familie"

Mircea Geoană, fost preşedinte al PSD şi candidat independent la alegerile prezidenţiale din acest an, afirmă nu a votat la referendumul privind familia organizat în anul 2018, informează news.ro.

El a detaliat, explicând că era într-o deplasare. Geoană se arată împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, explicând că îi respectă pe toţi cei care au "preferinţe diferite", dar că, în opinia sa, "societatea nu este pregătită" pentru aşa ceva.

"Nu am votat. Pentru că eram la... cred că eram în deplasare undeva, cred că eram într-o deplasare cu NATO, cred că era în perioada în care eram eu la NATO", a afirmat Mircea Geoană, într-o emisiune difuzată sâmbătă de Digi 24.

El se arată împotriva căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex.

"Cred cu tărie în respectul faţă de toţi semenii noştri. Dacă au o preferinţă diferită, dacă au sensibilităţi diferite, ei trebuie respectaţi şi nu trebuie condamnaţi. Cred de asemenea că nu trebuie ca un subiect de acest gen, care e încă sensibil pentru noi, să devină un subiect politic şi care este, într-un fel, în conflict în societate, cu alte curente din societate care sunt mai conservatoare, mai tradiţionale, mai pe familie tradiţională. De aceea, tot respectul meu pentru toţi cei care au preferinţe diferite, de orice fel, absolut de orice fel, de religie, de preferinţă sexuală, tot respectul şi protecţia pentru dânşii dar trebuie să facem lucrurile astea atunci când societatea este confortabilă să facă", adaugă Geoană.

El e de părere că România "poate, istoric vorbind, un pic mai în spate" faţă de alte ţări au dezincriminat homosexualitatea mult înainte ca România să o facă.

"Nu cred că a forţa lucrurile şi a face din asta o chestie de contrast prea mare este bună pentru noi, cred că trebuie lucrat cu respect. Pentru mine toţi cei care au preferinţe de altă natură sunt cetăţenii noştri, ei trebuie protejaţi, să avem grijă de dânşii şi nu trebuie condamnaţi. În această etapă cred că mai trebuie puţin timp ca să ajungem la concluzie care să permită... cred că formule legale care să permită aceste lucruri se găsesc, nu mergând atât de repede, atât de departe. Cred că societatea nu este pregătită pentru aşa ceva", adaugă Mircea Geoană.

Aşa-numitul "Referendum pentru familie", care viza redefinirea familiei în Constituţie, a fost organizat în anul 2018 în zilele de 6 şi 7 octombrie, înainte ca Geoană să devină adjunct al secretarului general al NAT, lucru care s-a întâmplat în 17 iulie 2019 .

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb