Mircea Geoană: "Securitatea alimentară, energetică şi cibernetică trebuie gestionate comun între Preşedinţie şi Guvern"

S.B.
Politică / 23 februarie

Mircea Geoană: "Securitatea alimentară, energetică şi cibernetică trebuie gestionate comun între Preşedinţie şi Guvern"

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, consideră că în România, securitatea alimentară, securitatea energetică, securitate cibernetică trebuie gestionate la nivelul unui oficiu comun între Preşedinţie şi Guvern şi propune înfiinţarea unui oficiu de securitate economică, informează news.ro.

Mircea Geoană a declarat joi, în cadrul conferinţei "Agri Trade Summit 2024", că problema securităţii economice ar trebui gestionată de către "un oficiu comun între preşedinţie şi guvern".

"Toate ţările din Europa şi din NATO au găsit o formula instituţională pentru a adresa coerent problema securităţii economice. Din experienţa mea instituţională în România, cred că securitatea alimentară, securitatea energetică, securitatea cibernetică, securitatea lanţurilor de aprovizionare, accesul la tehnologii şi la rezerve strategice, ar trebui gestionate de o manieră coerentă la nivelul unui oficiu comun între preşedinţie şi guvern. Un oficiu de securitate economică", a declarat Mircea Geoană.

El consideră că "a lucra separat în CSAT şi guvern este nefuncţional" şi a adăugat că "securitatea ţării este indivizibilă şi zona executivă a ţării trebuie să lucreze împreună în acest domeniu".

În opinia sa, "în România ar trebui să încetăm să mai vorbim despre agricultură şi să începem să vorbim despre agroindustrie".

"Agroindustria face parte dintr-un proces mai larg de renaştere industrială a României şi a suveranităţii în domeniul agroalimentar şi al energiei. În toată Europa, în America, în Canada, în ţările din Europa şi din lumea dezvoltată se vorbeşte tot mai mult despre această nevoie de a modifica modelul industrial. Agricultura este un domeniu specific, dar agroindustria face parte din modelul industrial renăscut al României noastre", a afirmat Mircea Geoană.

În context, Secretarul General Adjunct al NATO a apreciat că "integrarea europeană a Ucrainei va crea bulversare în domeniul agriculturii", motiv pentru care "România trebuie să fie pregătită ca interesele noastre agroindustriale să nu fie afectate".

"De asemenea, venirea Republicii Moldova către UE este un lucru foarte bun pentru România, pentru că un spaţiu agroindustrial comun, între cele două ţări atât de apropiate, reprezintă un element pozitiv pentru ambele", a punctat Mircea Geoană.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Inca un "Johannis",

    cred ca romanii vor alege ca presedinte,

    daca vine de la NATO si are recomandare de la serif 

    1. romanii vor alege in functile impoortante doar candidati independenti ce nu au mai facut politica sau care nu sunt acum inregimentati politic .PSD si PNL nu vor putea sa se certe si atunci vor aduce in fata natiunii candidati credibili si independenti pe functiile cheie .evident cetatenii nu vor mai vota fugarii de la un partid sau altul sau pe cei care s-au dovedit corupti . votul dat independentilor este cel mai ideal

      Aha, asta e noua gaselnita - gasesti niste oameni controlabili si zici ca sunt independenti, doar pentru aghezmuit poporul...

    Deocamdata ,domnul Geoana doreste sa majoreze si in viitor prerogativele Presedintelui Romaniei spre deosebire de Kelemen ,Orban ,Barna si Dragnea plus Dancila(acum si Simion ce aidoma lui Dragnea se pozitioneza pro Trump ) ce doreau cindva opusul .Iohannis i-a invins pe toti si acum va fi la fel .Geoana are in acest moment un rol politic ce il sperie doar pe Ciolacu care stie foarte bine ca in cazul in care doreste a se desprinde de alegerea facuta de catre Iohannis va pierde totul .O candidatura Geoana versus Ciolacu il scoate din joc pe Ciolacu care nu poate decit sa il sustina pe Ciuca sau pe Geoana totul realizat in functie de ceea ce Cotrocienul doreste .Dupa ce toti se lupta politic cu toti caimacul poate fi luat de doamna Kovesi ce din postura de independent va fi sustinuta de PSD si PNL in alegerile Prezidentiale.Deosebit de importanta va fi alegerea numelui doamnei ce va sustine din postura de loc intii lista PSD- PNL in alegerile Europarlamentare .

    1. Doamna Kovesi a declarat repetat ca nu candideaza. D Geoana are scor bun in sondaje si si pregateste mandatul. Ne amageste ca se preocupa de agricultura, economie etc si dupa ce intra pe post, intoarce foaia si si aminteste ca e seful CSAT., ca asta e toata miza.

      este vremea independentilor propusi in alegeri de catre PSD si PNL ce vor deveni cistigatori pe anumite segmente de interes de felul primari , europarlamentari si parlamentari ca si posibilitate si in alegerile prezidentiale ./

      ...

    Geoana nu are nicio sansa sa ajunga presedinte. Nimeni nu va mai vota la prezidentiale pe cineva de la PSD si PNL. PNL nu mai exista ca partid. A fost absorbit de PSD.

     

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb