Mircea Sandu, urmărit penal pentru luare de mită şi spălare de bani

A.C.
Anticorupţie / 20 iunie 2017

Mircea Sandu

Mircea Sandu

DNA îl acuză pe Sandu că a primit 724.000 lei mită de la o firmă de avocatură pentru ca FRF să încheie contracte cu aceasta

--------

Actualizare 13:39

Mircea Sandu este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru luare de mită şi spălare a banilor, după ce, în perioada în care era preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, ar fi primit, prin intermediul soţiei sale, vizată şi ea în acest dosar, 724.000 de lei mită de la reprezentanţii unei societăţi de avocatură, pentru ca FRF să încheie cu firma respectivă două contracte de asistenţă juridică, potrivit unui comunicat DNA.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus continuarea urmăririi penale faţă de Mircea Sandu, la data faptelor preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, pentru luare de mită şi spălare a banilor, dar şi faţă de Elisabeta Sandu, soţia acestuia, pentru complicitate la luare de mită şi spălare a banilor, potrivit sursei citate.

Procurorii arată că, în 2 octombrie 2009, suspectul Mircea Sandu, cu intenţie, a primit, prin intermediul soţiei sale, Elisabeta Sandu, mită suma de 724.000 lei de la reprezentanţii unei societăţi de avocatură, conform sursei.

"Banii respectivi au fost primiţi de suspect pentru ca Federaţia Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistenţă juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009", precizează DNA.

Conform sursei citate, în perioada 22 septembrie 2008 - 02 octombrie 2009, Mircea Sandu a disimulat adevărata natură a provenienţei banilor primiţi, fiind puşi în contul soţiei sale, el creând "aparenţa că această sumă ar reprezenta daune plătite de societatea de avocatură acesteia din urmă, ca urmare a nerespectării unor clauze contractuale".

Celor doi li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

(A.C.)

-------

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) Mircea Sandu s-a prezentat, marţi dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), potrivit unor surse din presă.

Mircea Sandu a ajuns la DNA în jurul orei 10.30, el fiind însoţit de avocat, potrivit News.ro.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) Mircea Sandu a fost achitat, săptămâna trecută, alături de fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir, de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul excluderii din FRF a clubului FC Universitatea Craiova, patronat de Adrian Mititelu, conform sursei.

Decizia este definitivă.

În 13 iunie 2016, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir fuseseră condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare şi obligaţi să plătească fiecare 80.000 de lei amendă penală, se mai arată în sursă.

Potrivit sursei citate, în acest dosar, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de către procurorii anticorupţie în iunie 2013, fiind acuzaţi de abuz în serviciu, folosirea influenţei ori autorităţii pentru a obţine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite şi sustragere de sub sechestru. De asemenea, FRF şi LPF sunt acuzate de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi sustragere de sub sechestru.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Statilinistit MAFIOTII au fost sunt si vor fi achitati in romanica fanariota ;c-asa-i JUSTITIA ; CA-N TENIS!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb