Mircia Giurgiu: Populaţia ar trebui să primească doar gaz din producţia internă şi energie din surse hidro

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 18 februarie 2011

Deputatul PDL va depune iniţiative legislative în acest sens

Deputatul PDL Mircia Giurgiu va depune la Parlament un proiect de lege care prevede ca populaţia să primească doar gaz natural din producţia internă, care este livrat la preţuri mai mici decât cel din import, ca o măsură de protecţie în actualele condiţii economice.

Potrivit Mediafax, Mircea Giurgiu a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă: "Voi depune un proiect de lege în Parlament care să prevadă ca populaţia să primească şi să plătească doar gaz natural din producţia internă, care este mai ieftin. Suntem ţară producătoare de gaz, iar populaţia are dreptul să consume gaz mai ieftin. Diferenţa este foarte mare faţă de preţul gazului de import. În condiţiile creşterii preţurilor şi în situaţia economică actuală trebuie să venim cu soluţii de protecţie a populaţiei".

Giurgiu a precizat că, ulterior, se va gândi şi la un proiect legislativ care să prevadă ca populaţia să primească numai energie electrică produsă de hidrocentrale, care este cea mai ieftină.

Proiectul de lege privind consumul de gaz din producţia internă de către populaţie va fi depus în termen de o săptămână.

Solidar cu Boc

De asemenea, parlamentarul a cerut premierului Emil Boc să dispună să se revină la salariile bugetarilor din vara anului 2010 şi la nivelul pensiilor de la sfârşitul anului trecut, şi să ia măsuri de relansare economică, pentru a reda încrederea populaţiei în Guvern.

Giurgiu a mai spus că membrii PDL ar trebui să fie solidari acum cu premierul Boc, aşa cum au fost şi în momentul în care s-au luat măsurile de austeritate, astfel încât acesta să nu fie înlăturat din fruntea Guvernului: "Pentru a restabili încrederea populaţiei în Guvern, premierul Emil Boc ar trebui să vină cât mai repede cu plata salariilor bugetarilor la nivelul din vara lui 2010 şi să anuleze prevederea conform căreia se reţin la pensionarii cu pensii de peste 740 de lei cei 5,5% drept contribuţie la asigurări sociale de sănătate. Emil Boc ar trebui să ia şi măsuri de relansare economică. De asemenea, premierul Boc ar trebui să fie susţinut de toţi membrii PDL, pentru că, dacă am fost solidari cu el când s-au luat măsurile de austeritate, trebuie să fim solidari şi acum. Este uşor să profiţi de cineva şi apoi să îl înlături".

Parlamentarul a mai apreciat că ar fi păcat ca Emil Boc "să fie sacrificat şi înlăturat după ce a condus Guvernul într-o perioadă dificilă şi a pus bazele creşterii economice".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb