MIŞCĂRI DE TRUPE ÎN SISTEMUL BANCAR Sebastian Vlădescu: "Nu vreau să fiu preşedinte la BCR"

ANCUŢA STANCIU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 decembrie 2011

Sebastian Vlădescu: "Nu vreau să fiu preşedinte la BCR"

Sistemul bancar autohton se confruntă, în această perioadă, cu schimbări la nivelul managementului, schimbări care, într-un fel sau altul, au legături cu performanţele băncilor sau/şi ale bancherilor.

Anul care vine se anunţă extrem de aspru cu activitatea bancară, chiar şi în România, care va încasa unda de şoc a crizei bancare europene.

De aceea, schimbările de acum par să pregătească defensiva...

Zvonuri privind schimbarea lui Dominic Bruynseels de la conducerea BCR circulă tot mai intens. Departamentul de comunicare al băncii ne-a declarat că politica Erste Group este să nu comenteze zvonurile din piaţă. Surse bancare spun, însă, că pe "lista scurtă" a potenţialilor preşedinţi executivi ai BCR ar figura Sebastian Vlădescu, fost ministru de finanţe, precum şi vicepreşedintele unei bănci austriece din România. Sebastian Vlădescu ne-a declarat că nu doreşte funcţia de preşedinte al BCR.

Consiliul de Supraveghere al Erste Group Bank AG a operat deja câteva schimbări care privesc atât holdingul, cât şi filialele din România şi Ungaria.

Astfel, Oana Petrescu va renunţa, de la 31 martie 2012, la funcţia de membru al Comitetului Executiv al Băncii Comerciale Române (BCR) responsabil pentru segmentul retail, postul urmând să fie ocupat de Martin Skopek, care este, în prezent, membru al Comitetului Executiv al Erste Group, responsabil pentru segmentul retail.

Interesantă este declaraţia preşedintelui executiv al Erste Group, Andreas Treichl referitoare la schimbarea Oanei Petrescu: "Prin această decizie, dorim să ne asigurăm că, în pofida condiţiilor economice dificile, activitatea de retail la BCR va continua să progreseze lin şi că banca va beneficia pe deplin de momentul în care consumul privat se va relansa".

Circulă zvonuri privind şi schimbarea conducerii Raiffeisen Bank Româ-nia, negate de conducerea băncii.

BRD

BRD a anunţat deja că Alexandre Maymat, administrator şi director general al Société Générale din Camerun, va fi propus, la începutul anului 2012, ca administrator al BRD - Groupe Société Générale, urmând să fie numit, în viitor, preşedinte al BRD - Groupe Société Générale, după plecarea lui Guy Poupet. De asemenea, directorul general delegat al BRD, Sorin Popa, va fi promovat la Paris, fiind însărcinat cu dezvoltarea comercială a reţelei internaţionale a Societe Generale, poziţia lui de la Bucureşti urmând să fie preluată de către Alexandre Maymat, care va fi numit ulterior preşedinte al BRD. Sorin Popa va rămâne în continuare administrator (membru în Consiliul de Administraţie) al BRD-Groupe Societe Generale.

Guy Poupet conducea BRD de doi ani, după ce l-a înlocuit, de la 1 ianuarie 2010, pe Patrick Gelin, care a condus banca aproape nouă ani.

RBS România

Henk Paardekooper va prelua funcţia de Preşedinte al RBS Bank (Romania), după obţinerea avizării din partea Băncii Naţionale a României, potrivit unui comunicat de presă al băncii. Johan Gabriels, actualul Preşedinte, conducea operaţiunile băncii în România, din 2009.

Henk Paardekooper este un bancher specializat în zona pieţelor emergente, cu o vastă experienţă de peste 20 de ani, conform comunicatului de presă al băncii. Anterior, Henk a fost Directorul de active corporative şi instituţionale din cadrul Diviziei Non-Core a RBS din Londra, unde a condus operaţiunile RBS din diverse ţări. Între 2004 şi 2010, Henk a fost Preşedinte RBS Rusia, unde a integrat ABN AMRO în RBS şi a condus sucursala rusă prin criza financiară. În plus, în 2007, a preluat şi conducerea operaţiunilor din Kazakhstan şi Uzbekistan.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pai, ce sa comenteze Dep. de comunicare? Stim cu totii care e situatia.E o copie fidela a unora din situatile postate in forum...Doar intitutia e alta...deocamdata...

    nu conteaza atat de mult ce vrea sau nu vladescu, in curand pdl va pierde puterea iar el va fi anchetat pt abuz in serviciu, pt activitatea odioasa ca ministru de finante, a batjocorit constitutia, prevederile legale in vigoare si a starnit scandalul cu BCE si Com Europeana cand a taiat salariile la bnr incalcand tratatul. el precis a uitat dar anumite dosare asteapta doar momentul prielnic

    Sigur ca nu vrea; a luat suficient cand, ministru al finantelor fiind (de, coane Fanica:RENUMERATIE MICA...." a ajuns persedintele Comisiei de privatizare a BCR, UNDE A MUNCIT MULT SI A INCASAT PUTIN....Am gresit cumva ? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb