BRK Financial Group (BRK) a depăşit la începutul acestei săptămâni pragul de deţinere de 25% din Star Residence Invest, singura companie de tip REIT (Real Estate Investment Trust) de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), după cum reiese din rapoartele publicate pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.
În debutul săptămânii, BRK a achiziţionat un număr de 800.544 de acţiuni REIT (echivalentul a aproape 85% din rulajul total al acelei zile), la un preţ mediu unitar de 0,2115 lei, ajungând astfel să deţină aproape 12,62 milioane de acţiuni ale companiei imobiliare. În ziua următoare, brokerul din Cluj a mai cumpărat 245.352 de acţiuni REIT (peste 90% din rulaj), la un preţ mediu de 0,2133 lei/titlu. Astfel, BRK Financial Group ajunsese la acel moment la o deţinere de 26,8% din Star Residence Invest, conform calculelor noastre. Star Residence Invest este administrată de Reit Capital, companie deţinută de BRK.
Pe de altă parte, la începutul săptămânii, Impact Developer & Contractor (IMP) a ieşit din acţionariatul REIT-ului pe care de altfel l-a fondat, printr-o tranzacţie "deal", în care şi-a vândut participaţia de 22,35%, cu circa 2,15 milioane de lei. Cumpărătorul încă nu a fost raportat la BVB.
Star Residence Invest derulează în această perioadă o operaţiune de majorare de capital social prin care vrea să atragă cel mult 19,22 milioane lei, ceea ce presupune emisiunea a 96,1 milioane de acţiuni noi. Operaţiunea se realizează în două etape, iar prima, în care subscrierile se fac pe baza drepturilor de preferinţă, se încheie astăzi. Acţiunile care nu vor fi subscrise în prima fază vor fi oferite investitorilor printr-un plasament privat.
Majorarea capitalului social se realizează cu scopul asigurării surselor de finanţare necesare pentru implementarea planului de dezvoltare a activităţii, conform companiei.
Veniturile Star Residence Invest sunt constituite, în principal, din chiriile încasate de pe urma proprietăţilor din portofoliu, societatea având un patrimoniu format din 14 apartamente şi 26 de parcări, ce fac parte din ansamblul Greenfield Residence, acestea fiind în exploatare în baza unor contracte de închiriere pentru o perioadă de cinci ani.
REIT a raportat, pentru primele şase luni ale anului, un profit net de aproape 0,34 milioane de lei. Veniturile din exploatare s-au ridicat la 0,61 milioane de lei, în timp ce cheltuielile din exploatare au fost de 0,25 milioane de lei, cele mai mari, de 0,15 milioane de lei, fiind ajustări ale activelor imobilizate. Compania a fost înfiinţată în octombrie 2020, astfel încât rezultatul nu poate fi comparat cu perioada similară a anului trecut.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.10.2021, 06:19)
BRK cumpără REIT in incercarea de a tine prețul la un nivel ridicat și atractiv pentru investitori in vederea participării la MCS. Prin cumpărări BRK își mărește pragul de deținere dar acest prag va scădea odată cu MCS-ul având în vedere că și-au vândut mare parte din drepturile de preferință. Cei de la IMP și-au vândut toate acțiunile dar au rămas cu drepturile de preferință. Să vedem ce va rezulta in urma MCS-ului, în caz că acesta va fi un succes. Dacă se vor subscrie toate cred că și BRK și IMP vor avea o cotă mai mică decât au avut la început. Să vedem cine va intra în acționariat, mai precis cine a cumpărat drepturile de preferință ale BRK și acțiunile IMP. Dacă ar fi după mine as paria pe cei de la STK.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.10.2021, 20:16)
REIT cumpara la pret mare tot ce nu vinde IMP pe piata libera. BRK cumpara sa mwntina pretul actiunii, dar va pierde multi bani in 2022 din investitia la REIT.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.10.2021, 23:05)
mersi de sfat expertule.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.10.2021, 10:52)
Cu placere