Mitingul sindicaliştilor de la "Dacia" s-a încheiat pe acordurile Horei Unirii

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 11 aprilie 2008

Greviştii de la Dacia şi-au încheiat mitingul organizat ieri în Piaţa Vasile Milea din Piteşti dansând Hora Unirii. Mitingul, care a durat peste două ore, s-a încheiat fără incidente. Liderul sindical, Nicolae Pavelescu, le-a cerut manifestanţilor, peste 6.000 de oameni, potrivit organizatorilor, să se retragă în linişte şi să nu iasă din grevă până când nu se va încheia un acord cu patronatul. Manifestanţii au scandat minute în şir "550", numărul reprezentând suma solicitată pentru majorările salariale. La mitingul greviştilor de la Dacia au luat parte şi reprezentanţi ai unor confederaţii sindicale naţionale care s-au solidarizat cu protestatarii.

Greva de la "Dacia" costă trei milioane de euro pe zi

Încetarea lucrului de către angajaţii uzinei Dacia a provocat până acum grupului auto francez Renault costuri de 50 milioane euro, adică echivalentul a aproximativ trei milioa­ne de euro pentru fiecare din cele 18 zile de grevă, a declarat ieri o sursă din interiorul grupului Renault, firma mamă a constructorului auto român. "Până la această oră, costul conflictului se ridică la 50 milioane de euro", a indicat această sursă, citată de Rompres.

Metalurgiştii europeni sprijină greva muncitorilor de la "Dacia"

Federaţia Europeană a Lucrătorilor din Industria Metalului (European Metalworkers Federation - EMF) şi-a exprimat ieri solidaritatea cu grevişti de la uzina Dacia şi au susţinut solicitările de majorare salarială exprimate de muncitorii români. "EMF îi sprijină pe muncitorii români. Majorarea salarială substanţială pe care o solicită este justificată", a declarat Peter Scherrer, preşedintele unei federaţii care reprezintă aproximativ 72 de sindicate cu 6,2 milioane membri.

Sindicaliştii francezi, solidari cu manifestanţii de la "Dacia"

Mai mulţi lideri sindicali francezi şi-au declarat, ieri, solidaritatea cu greviştii de la Autoturisme Dacia care au protestat în Piaţa Vasile Milea din Piteşti. "Nu se mai poate ca muncitorii de la Dacia să fie trataţi ca ultimii oameni. Pentru muncă egală, salarii egale", a spus, în discursul său, unul dintre liderii sindicali de la Uzinele Renault din Franţa.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb