"Mitsubishi" îşi închide o fabrică

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 aprilie 2004

Situaţie incertă pentru 1.100 de angajaţi

Producătorul auto nipon "Mitsubishi Motors" va închide una dintre cele trei fabrici pe care le deţine în ţară, unitatea în cauză numărînd 1.100 de angajaţi. Măsura a fost decisă după ce "DaimlerChrysler", acţionarul majoritar al societăţii, a trimis o echipă de noi manageri la aceasta, în vederea aplicării planului de restructurare. Potrivit planului, "Mitsubishi Motors", a patra companie auto din lume, intenţionează să-şi reducă numărul modelelor, de la 29 la 20. Producţia autoturismului sport Pajero, cel mai bine vîndut, va fi transferată din localitatea Gifu la o unitate de lîngă Aichi, unitate care, la ora actuală, lucrează la jumătate de capacitate. Reprezentanţii companiei nipone nu au decis, încă, dacă cei 1.100 de anagajaţi de la unitatea care îşi închide porţile vor fi disponibilizaţi sau transferaţi la o altă unitate "Mitsubishi". La Gifu erau angajaţi aproximativ o şesime din lucrătorii din ţară ai companiei nipone.

"DaimlerChrysler" schimbă conducerea de la "Mitsubishi", în încercarea de a revigora singura companie auto neprofitabilă din Japonia. Planul de restructurare va costa societatea circa 500 miliarde de yeni (4,8 miliarde de dolari). Compania "Mitsubishi" este afectată de retragerea a peste două milioane de autoturisme de pe piaţă, din cauza unor defecţiuni, dar şi de scăderea cu 26% a vînzărilor pe piaţa SUA, ca urmare a înăspririi condiţiilor de achiziţie prin credite.

În cadrul schimbărilor de la "Mitsubishi", preşedintele şi directorul executiv Rolf Eckrodt va fi înlocuit de Andreas Renschler, care a condus divizia "DaimlerChrysler" producătoare de autoturisme Smart. Acesta îşi va prelua funcţia în luna iunie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb