MODELELE HIBRID CÂŞTIGĂ TEREN ÎN ZONA PREMIUM 45% din maşinile vândute de Lexus în România sunt modele hibride

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 23 decembrie 2008

Lexus a vândut în România 171 unităţi în perioada ianuarie - noiembrie 2008, cu 16% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania estimează încheierea anului cu cca 185 maşini vândute, ceea ce reprezintă o creştere de 15% faţă de 2007. Peste 45% din totalul de maşini Lexus vândute până la finalul lui noiembrie au fost variante de motorizări hibride, Lexus fiind singura marcă auto premium din lume care comercializează în prezent maşini hibride.

Dacă în 2007 maşinile hibride vândute de Lexus în România reprezentau 33% din totalul de vânzări, anul acesta se estimează că procentul va creşte până la 45%. În cazul modelelor cu motorizări pe benzină, respectiv hibride (GS 450h, RX 400h si LS 600h), varianta hibridă a depăşit în vânzări varianta obişnuită, fără excepţie.

Cel mai de succes model hibrid este RX 400 h, primul SUV premium hibrid din lume. În cadrul categoriei, varianta hibridă a reprezentat peste 70% din volumul de vânzări total al modelului. În afara categoriei hibride, cel mai bine vândut model Lexus în România a fost IS, în creştere faţă de 2007.

"Faptul că modelele hibride au reprezentat aproape jumătate din vânzările Lexus de anul acesta ne dovedeşte că, în România, clienţii incep să înţeleagă avantajul principal oferit de Lexus Hybrid Drive: putere fără compromis. Ne asteptăm ca acest procent să crească, cu atât mai mult cu cât modelele hibride beneficiază acum de zero taxă de înmatriculare", a declarat Anca Dumitrescu, Lexus Senior Brand Manager.

Marca Lexus este pionieră în aplicarea tehnologiei hibride în zona premium. Gama de motorizări hibride Lexus este reprezentată în România de următoarele modele unice pentru categoria lor: GS 450 h, cea mai elegantă limuzină executive cu propulsie hibridă, RX 400 h, primul SUV premium hibrid din lume şi LS 600 h, cel mai puternic motor hibrid din lume. Cu o putere de 445 CP, acceleraţie de la 0 la 100km/h în numai 6.3 secunde şi consum mixt de 9.3l benzină pentru o limuzină de lux, Lexus LS 600H a primit titlul de Best Car 2008 in cadrul Caesar Awards.

Spre deosebire de majoritatea competitorilor săi, sistemul Lexus Hybrid Drive permite funcţionarea doar în modul electric în anumite condiţii - rularea la viteze inferioare, pornire - pentru un maximum de eficienţă şi un impact minim asupra mediului.

Lexus este prezent oficial în Romania începând cu anul 2007, având în prezent un showroom autorizat, în Bucureşti. Gama Lexus în România cuprinde cinci categorii, cu motorizări pe benzină, hibride şi diesel: LS, GS, SC, IS şi RX.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb