MODIFICAREA NOULUI COD FISCAL Patronatele şi sindicatele, din nou ignorate

Valentin Roman
Ziarul BURSA #Politică / 30 septembrie 2005

În ultimul an Ministerul Finanţelor a operat de patru ori modificări asupra Codului Fiscal

Publicarea, pe site-ul oficial al Ministerul Finanţelor Publice, a noilor modificări pe care instituţia are de gînd să le opereze asupra Codului Fiscal înainte să fie discutate cu partenerii sociali i-a nemulţumit profund pe reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor din ţara noastră. Bogdan Hossu, preşedinte al confederaţiei sindicale "Cartel Alfa", ne-a declarat că, în urma întîlnirii de la Snagov cu primul ministru şi reprezentanţii Guvernului, partenerii sociali primiseră asigurări că vor fi consultaţi înainte de orice decizie a Executivului privind Codul Fiscal şi Bugetul pe anul viitor. Bogdan Hossu a precizat că sindicaliştii "nu sînt deranjaţi de creşterea accizelor la băuturi alcoolice şi ţigări, dar sînt îngrijoraţi de eventualitatea creş-terii aces-tora la energia electrică". Preşedintele "Cartel Alfa" este de părere că acest fapt ar avea un impact social negativ. Reprezentantul sindicaliştilor ne-a mai spus, referindu-se la faptul că nu au fost consultaţi asupra acestor modificări, că "România este o ţară originală, Guvernul anunţă întîi în ziare ce hotărăşte şi apoi îşi consultă partenerii de dialog social". Domnia sa consideră că, prin aceste majorări de accize, Guvernul urmăreşte să acopere deficitul bugetar şi mai afirmă că modificările Codului Fiscal sunt influenţate şi de recentele vizite ale FMI în ţara noastră.În altă ordine de idei, Stelian Dorobanţu, director general al UGIR-1903, ne-a declarat că "Probabil aşa înţelege Guvernul să-şi înştiinţeze partenerii de dialog social asupra unor decizii, prin publicarea pe site a acestora". Domnia sa ne-a mai spus că reprezentanţii oamenilor de afaceri au fot asiguraţi în repetate rînduri de primul ministru că vor fi consultaţi cu privire la orice modificare adusă Codului Fiscal, înainte ca aceasta să devină aplicabilă.

Modificările vizate de Ministerul Finanţelor se referă la tranzacţiile cu titluri de participaţie la fondurile deschise de investiţii, dividende, noi sarcini care apar ca urmare a accizelor pe electricitate şi a impozitului pe imobilizări corporale.

Se pare că, dacă aceste noi modificări vor intra în vigoare, oamenii de afaceri vor pierde orice şansă să îşi stabilească un plan de afaceri solid pentru anul 2006 şi asta din cauza imprevizibilităţii regimului fiscal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb