Moguliada: se coagulează un nou trust de presă

O.D.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 23 iunie 2014

Moguliada: se coagulează un nou trust de presă

Reculul înregistrat de anumite organisme de presă în ultimii ani îi determină pe conducătorii acestora să încerce să schimbe strategiile de lucru şi să regândescă modalităţile prin care să cucerească piaţa. Visul lui Dinu Patriciu din perioada când deţinea Adevărul Holding, de a avea şi o televiziune de ştiri, pare să prindă contur abia după ce fostul mogul a ieşit complet din afacerile media. Conform informaţiilor prezentate în premieră de site-ul reportervirtual.ro, grupurile Realitatea Media şi Adevărul Holding sunt foarte aproape de o fuziune, urmând să funcţioneze ca un trust de presă unitar. Planul a fost pus la cap de Cozmin Guşă şi Cristian Burci, acţionarii majoritari ai celor două companii, după mai multe runde de negocieri ajungându-se la un numitor comun. Un anunţ oficial va fi făcut în această săptămână în cadrul unei conferinţe de presă. Directorul editorial al Realitatea TV, Rareş Bogdan a confirmat pentru sursa mai sus menţionată această mişcare interesantă de pe piaţa media: "Este un prim pas, punem tot ce avem împreună pentru a exploata conţinutul ambelor părţi. Ulterior, se va putea discuta şi despre achiziţii. Avem, împreună, o televiziune de ştiri, una generalistă, una de business, un ziar quality, un tabloid care vinde foarte bine şi câteva reviste. Avem două site-uri puternice, realitatea.net şi adevarul.ro. Vom crea conţinut unul pentru celălalt, vom folosi conţinutul comun pe mai multe canale, ne vom coordona. Vom avea un Consiliu Managerial, pe de o parte, şi un Consiliu Editorial, de cealaltă, care vor coordona activităţile specifice ale celor două grupuri care vor funcţiona ca unul singur.".Prima mişcare vizibilă va fi că emisiunile realizate de Adevărul TV, transmise online pe site-ul ziarului, să se transforme într-o producţie de sine stătătoare care să fie difuzată pe Realitatea TV. Trebuie spus că atât cotidianul Adevărul cât şi Realitatea Tv sunt acum destul de departe de tirajul/audienţele înregistrate în urmă cu câţiva ani.

În octombrie 2012, Cristian Burci a cumpărat Adevărul Holding de la Dinu Patriciu, detaliile acestei tranzacţii nefiind făcute publice. În noiembrie 2012 Tribunalul Bucureşti a admis deschiderea procedurii generale de insolvenţă în cazul societăţii Adevărul Holding SRL. Potrivit unor informaţii apărute în presă în mai 2014, planul de reorganizare pentru Adevărul Holding va dura până în 2017. Existenţa Realitatea TV a fost extrem de agitată în ultimii ani, fiind obiectul mai multor controverse pe axa Vântu - Ghiţă - Schwartzenberg - Guşă. De altfel, după ce a preluat postul TV, Elan Schwartzenberg a demarat procedurile intrării în insolvenţă. Ulterior, la nivelul acţionariatului au apărut modificări, iar Schwartzenberg şi actualul acţionar majoritar al Realitatea Media, Cozmin Guşă s-au duelat în instanţă pentru marca Realitatea, ultimul având câştig de cauză. În plus, în octombrie 2013, DNA a început cercetările privind activităţile infracţionale desfăşurate în cadrul procedurii de insolvenţă a SC Realitatea Media S.A, procurorii anunţând că au început urmărirea penală faţă de trei persoane juridice: "1.S.C "Realitatea Media" S.A, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de spălare a banilor, având în vedere că există date şi indicii temeinice că a fost finanţată cu bani proveniţi din evaziune fiscală, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de împrumut. 2. S.C "Strategies-Research-Investments" S.R.L, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, având în vedere că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în favoarea acestei societăţi au fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul acţionarilor. Documentele astfel modificate au fost depuse la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti unde s-au formulat cereri de înregistrare a menţiunilor privind schimbarea acţionariatului, în scopul prejudicierii creditorilor S.C "Realitatea Media" S.A. 3. Rovigo SPRL, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de bancrută frauduloasă, având în vedere că există date şi indicii temeinice că societatea a fost folosită pentru înstrăinarea mărcilor Realitatea Media". Acest dosar se află pe rol în acest moment.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. E bine cand apar noi piloni care sa sprijine democratia si statul de drept. Sunt convins ca cei doi mari patroni Gusa si Burci vor putea proiecta cinstsea si corectitudinea lor asupra noului trust.

    Falimentatea TV o sa-i traga o teapa uriasa lui Burci :))))

    Asta-i culmea... Cum adica? Pai dl.Burci este "vechi" in bransa... Nu poate face treaba la trustul sau? Sau dl.Gusa la trustul sau? De ce este nevoie sa faca alt trust? Inseamna ca celelalte, care deja schioapata, nu sunt de ajuns, acum trebuie si alta diversiune, cu alt trust? Pai problema este ca aceste televiziuni de stiri sunt de fapt niste tabloide diversioniste, din care nu poti afla lucrurile importante, nu le poti aseza intr-o piramida de importanta. Este totusi posibil ca lumea sa se cutremure din cauza diverselor evenimente, iar noi sa vorbim toata ziua despre fratele unui (fost) presedinte? Este posibil ca sa vorbim despre mondenitati la o televiziune de stiri? Este posibil sa ne uitam cum se lauda fiecare televiziune cu ratingurile pe care le-a facut cu putin timp inainte? Stiti cum e proberbul: lauda de sine nu miroase-a bine... Asta este de fapt manelizarea de care se vorbeste. De aceea lumea nu mai da importanta oamenilor de pe sticla. Pentru ca totul este superfluu. Pentru ca totul este un diversionism. Pentru ca sunt lasati oameni sa-si spuna parerea dar parerea nu e lor, de fapt, ci sunt platiti, financiar sau moral sau cu slujbe, sa zica intr-un anumit fel. Se vede cu ochiul liber. Jurnalistii nu mai au mandrie profesionala decat in masura in care primesc bani pentru asta. Si poate au si dreptate. Dar uitati-va, alt trust de stiri? In tara noastra? Pai sunt deja 3, mai bine le-ati face pe acelea sa fie adevarate televiziuni de stiri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb