MOL România va mai deschide două benzinării în ţară în următoarele două luni

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 16 iulie 2008

MOL România va mai deschide două benzinării în ţară în următoarele două luni

MOL România va mai deschide două benzinării în ţară până în luna septembrie, pentru care a achiziţionat deja terenul, a declarat ieri directorul MOL România, Zsolt Szalay.

MOL România a anunţat la începutul acestui an că, în 2008, va investi 20 milioane euro în noi staţii şi până la finele anului urmează să des­chidă cel puţin zece benzinării, potrivit datelor oferite la acea dată agenţiei NewsIn de către companie.

Astfel, MOL România a inaugurat în 18 aprilie, la Luduş, judeţul Mureş, prima benzinărie din 2008, proiect în care a investit peste 1,2 milioane euro, neincluzând preţul terenului. De asemenea, la 17 iunie 2008, MOL a deschis în Capitală a doua staţie din acest an, în locul unei foste staţii Petrom.

De asemenea, directorul MOL România a mai spus că până la sfârşitul anului estimează o creştere a vânzărilor carburanţiilor în staţiile companiei, datorită contractului semnat ieri cu Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR). Prin acest parteneriat, firmele membre UNTRR care cumpără de la MOL cel puţin 1000 litri/lună au un discount de 0,05 lei/litru, discount care creşte odată cu consumul, au anunţat ieri cele două companii.

În prezent peste 13.000 firme de transport sunt membre UNTRR, din cele aproape 30.000 de firme licenţiate. Companiile membre UNTRR deţin în total aproximativ 50.000-60.000 vehicule, potrivit secretarului general al UNTRR, Radu Dinescu. Rata profitului unui transportator care se ocupă doar cu transport, fără activitate conexă, este de 1%. De asemenea, 30% din totalul costurilor de operare la transportatori îl reprezintă costul carburanţilor, potrivit datelor UNTRR.

MOL România face parte din Grupul MOL (MOL Plc.), cea mai mare companie integrată de petrol şi gaze din Europa Centrală şi de Est, având sediul central la Budapesta. Capitalizarea de piaţă a Grupului MOL este de peste 15 miliarde de dolari. Având 15.000 de angajaţi, compania îşi des­făşoară activitatea în Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi ţările CSI. MOL deţine trei rafinării în Ungaria, Slovacia şi Italia şi operează 1.000 de staţii de alimentare în Europa Centrală şi de Sud-Est.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb