Mondelēz International extinde programul Cocoa Life cu o investiţie totală de 1 miliard USD până în 2030

G.D.
Companii / 26 octombrie 2022

Mondelēz International extinde programul Cocoa Life cu o investiţie totală de 1 miliard USD până în 2030

Mondelēz International anunţă o nouă fază a programului său Cocoa Life, susţinută de o investiţie adiţională de 600 de milioane USD până în 2030, ajungând la un total de 1 miliard USD investiţi de la lansarea programului, în 2012, conform unui comunicat remis redacţiei. Obiectivul acestei faze este de a extinde producţia de cacao şi de a colabora cu aproximativ 300.000 fermieri în cadrul programului, până în 2030. Prin această investiţie, Mondelēz International doreşte să dezvolte colaborarea la nivel sectorial pentru a adresa provocările sistemice legate de mediu şi de drepturile omului şi să îmbunătăţească nivelul de trai al fermierilor.

"Este o prioritate pentru noi să continuăm să ne aprovizionăm responsabil cu cele mai importante dintre materiile prime, cum este cacaua, iar programul Cocoa Life este chiar partea centrală a acestei strategii," a spus Dirk Van de Put, Chairman & CEO, Mondelēz International. "Suntem încântaţi de lansarea unei noi etape de investiţii, dar, în acelaşi timp, facem un apel pentru un efort extins la nivel sectorial şi la acţiuni care să aibă un impact mai mare, inclusiv prin parteneriate public - privat, pentru că ne dorim să fim un catalizator pentru noi oportunităţi de colaborare care să avanseze producţia de cacao."

Potrivit sursei citate, Mondelēz International a lansat Cocoa Life în 2012 pentru a face aprovizionarea cu cacao mai sustenabilă şi pentru a crea o abordare integrată, care să aducă soluţii la problemele de bază sistemice, incluzând productivitatea fermelor, îmbunătăţirea nivelului de trai al fermierilor, dezvoltarea comunităţilor, sprijin în combaterea exploatării prin muncă a copiilor şi a combaterii despăduririlor, sub umbrela unui singur program. 10 ani mai târziu, programul s-a extins considerabil, incluzând 200.000 de fermieri şi o investiţie de 400 milioane USD până la finalul anului 2022. Obiectivele măsurabile ale programului arată:

Venitul net al fermierilor a crescut cu aproximativ 15% în Ghana şi 33% în Coasta de Fildeş

Plantaţiile de cacao sunt mai extinse, cu creşteri ale veniturilor şi standardelor de viaţă ale fermierilor

61% din comunităţile Cocoa Life din Africa de Vest sunt incluse într-un sistem de monitorizare şi remediere pentru combaterea exploatării copiilor, cu scopul de a ajunge la 100% până în 2025, subliniază sursa citată.

Lecţiile cele mai importante descoperite în ultimii 10 ani îi vor permite companiei Mondelez International să accelereze programul Cocoa Life printr-o abordare integrată, care să ofere impact la scară largă potrivit nevoilor locale ale fermierilor, comunităţilor şi mediului; să se axeze pe activităţi care le vor permite fermierilor să îşi crească veniturile; să accelereze inovaţia în producţia de cacao sprijinind profesionalizarea fermierilor mici de cacao şi să introducă noi modele de producţie prietenoase cu mediul.

Până în 2030, Cocoa Life va creşte numărul fermierilor care trăiesc din producţia de cacao, va îmbunătăţi sistemele de protecţie a copiilor şi accesul la educaţie de calitate în comunităţile Cocoa Life şi îşi propune să nu existe despăduriri în zonele fermelor Cocoa Life, la nivel global.

Sustenabilitatea este acum un pilon de sine stătător al strategiei de creştere a businessului Mondelēz International, care va aduce valoare pe termen lung pentru business şi partenerii de pe lanţul valoric, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb