Mondelēz International: Gustările sunt preferate în locul meselor tradiţionale

F.D.
Companii / 15 martie

Mondelēz International: Gustările sunt preferate în locul meselor tradiţionale

Mondelēz International a anunţat lansarea celui de-al cincilea raport anual "State of Snacking", un studiu global privind tendinţele de consum care analizează perspectivele anuale privind modul în care consumatorii iau decizii în materie de gustări. Raportul din acest an relevă faptul că, pe fondul incertitudinii economice globale actuale, consumatorii continuă să acorde prioritate, să cumpere şi să prefere gustările, conform unui comunicat de presă al companiei.

Dezvoltat în parteneriat cu The Harris Poll, acest raport a fost lansat iniţial în urmă cu cinci ani, pentru a sprijini misiunea Mondelēz International de a conduce viitorul snacking-ului. Ultima jumătate de deceniu de analiză a atitudinilor şi comportamentelor în rândul a mii de consumatori din 12 ţări a arătat o tendinţă constantă a consumatorilor de a prefera gustările în detrimentul meselor.

În acest an, Mondelēz lansează, de asemenea, o campanie de sine stătătoare şi complementară, State of Snacking: Future Trends, care prezintă macrotendinţele pe termen mai lung ale consumatorilor care modelează viitorul snacking-ului. Aceste macrotendinţe includ: schimbarea peisajului demografic, stiluri de viaţă din ce în ce mai fluide, impactul imperativ asupra oamenilor şi al planetei, omniprezenţa sănătăţii şi a stării de bine şi revenirea economiei experienţei. Aceste macrotendinţe oferă un context suplimentar legat de schimbarea obiceiurilor, oferind o perspectivă asupra modului în care lumea snacking-ului ar putea evolua.

Rezultatele raportului "State of Snacking" din acest an arată o creştere a obiceiurilor de a lua gustări, inclusiv o creştere notabilă a obiceiului de a consuma gustările conştient (mindful). În special categoria de ciocolată este strâns asociată cu bucuria. Consumatorii iau gustări:

În mod constant: cheltuielile pentru gustări rămân neschimbate, două treimi (66%) dintre consumatori fiind de acord că nu au făcut schimbări semnificative în ceea ce priveşte cheltuielile lor pentru gustări, în ciuda faptului că sunt mai conştienţi de preţ.

Cu atenţie: 85% dintre consumatori declară că savurează în mod constant gustul, aroma şi textura unei gustări în timp ce mănâncă; 78% spun că apreciază mai mult gustările atunci când sunt consumate în mod conştient.

Dorinţă de aventură: consumatorii valorifică social media (62%) şi caută noutatea, şase din 10 consumatori se consideră "aventurieri ai gustărilor" cărora le place să încerce gustări noi.

În mod intenţionat: peste două treimi dintre consumatorii globali sunt de acord că aleg adesea mărci care se aliniază cu valorile lor, alimentând un apetit în creştere pentru gustări sustenabile.

"Tendinţele din ultima jumătate de deceniu ale raportului nostru State of Snacking întăresc faptul că, în ciuda unui mediu dinamic continuu şi a schimbării preferinţelor, snacking-ul rămâne un pilon integrant în viaţa consumatorilor globali", a declarat Dirk Van de Put, preşedinte şi CEO al Mondelēz International. "Pe măsură ce consumul cu intenţie evoluează, consumatorii aleg gustările conştient, cu intenţie şi atenţie, iar noi le oferim posibilitatea de a face alegeri cu ajutorul brandurilor noastre, ca parte a misiunii de a deveni un lider global în materie de gustări."

Sondajul demonstrează dorinţa tot mai mare a consumatorilor de a găsi gustări care să ofere atât satisfacţie, cât şi aliniere la valorile personale şi de mediu. Consumatorii se bazează pe gustări pentru beneficiile percepute, cum ar fi creşterea energiei (75%), îmbunătăţirea stării de spirit (74%) şi alinierea la obiectivele de fitness (70%). În plus, 63% dintre consumatorii intervievaţi caută gustări cu impact mai mic asupra mediului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb