MORGAN STANLEY: Acţiunile europene ar putea creşte cu 10% datorită măsurilor de stimulare din UE

G.U.
Macroeconomie / 28 iulie 2020

Acţiunile europene ar putea creşte cu 10% datorită măsurilor de stimulare din UE

Acţiunile europene ar putea creşte cu 10% datorită măsurilor de stimulare din Uniunea Europeană, potrivit unei note a analiştilor băncii de investiţii Morgan Stanley, transmite News.ro.

După unul dintre cele mai lungi summituri europene din istorie, care a avut loc săptămâna trecută, cele 27 de state membre au convenit să atragă de pe pieţele financiare până la 750 de miliarde de euro, un acord fără precedent în UE, care trebuie să fie adoptat şi de către Parlamentul European, şi care deschide calea împrumuturilor comune.

Banca de investiţii consideră că decizia recentă "schimbă jocul" pentru Europa, în tratarea actualei crize economice, dar elimină şi temeri vechi legate de dezintegrare.

"Considerăm că există condiţiile pentru o performanţă a acţiunilor europene cu 10% peste cea a restului acţiunilor la nivel global, în frunte cu indicii din statele periferice (o performanţă superioară cu 15%)", au scris analiştii Morgan Stanley în notă.

Indicele european STOXX 600 a scăzut cu circa 11% de la începutul cestui an. În schimb, indicele S&P 500 a scăzut cu doar 1% de la începutul acestui an.

"Uniunea Europenă ar putea fi birocratică şi este de aşteptat, dar cred că fondul de redresare european este o schimbare dramatică, este fără precedent în privinţa formării sale", a afirmat luni Chris Dyer, director pentru titluri globale la firma Eaton Vance, la emisiunea Squawk Box Europe a CNBC.

Acesta anticipeză că acţiunile europene vor avea performanţe superioare celor din Statele Unite.

"Ce vedem acum în Europa este o coeziune mai mare...în timp ce în statele Unite vor veni mai multe incertitudini legate de politici", a spus analistul.

În Statele Unite, alegerile prezidenţiale vor avea loc peste mai puţin de 100 de zile.

În plus, Statele Unite încă au probleme cu primul val al epidemiei de coronavirus şi sunt ţara cu cel mai mare număr de infectări din lume. Şi unele regiuni ale Europei înregistrează o creştere a numărului de cazuri, dar majoritatea ţărilor rămân dedicate să menţină economiile relativ deschise pentru a ţine sub control şocul economic al pandemiei.

Separat de ştirile referitoare la măsurile de stimulare din Europa, unii analişti au avertizat că actualul sezon al raportărilor financiare va arăta probabil cât de dificilă va fi actuala perioadă pentru companii, ceea ce le-ar putea afecta preţurile acţiunilor.

"Reacţia politicilor europene a fost peste aşteptările pieţelor, aşa cum a demonstrat acordul referitor la fondul de redresare, iar acesta va fi un factor pozitiv pentru regiune. Acestea fiind spuse, anticipăm o scădere puternică a profiturilor şi o redresare lentă a zonei euro", a afirmat analişti ai UBS într-o notă. Aceştia se aşteaptă la o scădere a profiturilor companiilor cu 39% în 2020.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu si alea romanesti. Sa zicem bogdaproste daca nu scad.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb