Moţiunea ACL a fost respinsă

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 23 septembrie 2014

Moţiunea ACL a fost respinsă

Ponta: "PDL a strâns mai multe semnături decât voturi"

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, după respingerea moţiunii de cenzură depusă de ACL în Parlament, că cei de la PDL au întotdeauna mai multe semnături şi mai puţine voturi şi speră să nu se întâmple aşa şi cu candidatul la alegerile prezidenţiale.

Domnia sa a comentat, citat de Mediafax: "Constat, încă o dată, şi nu o fac cu răutate, că cei de la PDL au întotdeauna mai multe semnături şi mai puţine voturi. Este a doua moţiune de cenzură în care semnează mai mulţi şi votează mai puţini. Sper să nu se întâmple aşa şi cu candidatul la prezidenţiale, să aibă mai puţine voturi decât semnături, pentru că acolo este ceva mai grav".

Şeful Executivului a subliniat că ideal ar fi, însă, ca o moţiune de cenzură să se refere într-adevăr la lucruri concrete, care trebuie criticate." Au fost multe atacuri la persoană, dar trecem peste asta şi ne vedem mai departe de guvernare", a mai spus premierul.

El a precizat că se bucură pentru faptul că în această sesiune nu mai poate fi depusă nicio moţiune de cenzură şi se poate ocupa în continuare de guvernare, iar campania electorală să nu ajungă în Parlament.

Victor Ponta a menţionat că, de la 130-140 de ordonanţe de urgenţă pe an, în vremea Guvernului Boc, anul acesta Guvernul a dat 54 de ordonanţe şi este optimist că anul viitor vor fi şi mai puţine astfel de acte normative, întrucât noul preşedinte nu va mai "bloca activitatea legislativă a Parlamentului, aşa cum s-a întâmplat în aceşti ultimi doi ani".

Domnia sa apreciază că PDL depune moţiuni de cenzură doar în campanii electorale şi acuză cu ipocrizie o ordonanţă de urgenţă, cea a migraţiei aleşilor locali, pe care o foloseşte la Timiş, Arad şi Hunedoara, având şi un primar arestat pentru că a încercat să transfere cu forţa consilieri locali.

Premierul a răspuns, în plenul Parlamentului, criticilor formulate de către opoziţie în textul moţiunii de cenzură, arătând că ordonanţa de urgenţă privind alegerea preşedintelui a fost declarată deja ca fiind constituţională de către Curtea Constituţională şi are un caracter strict tehnic primită de la Autoritatea Electorală Permanentă, nepermiţând însă Partidului Mişcarea Populară să aibă reprezentanţi în Biroul Electoral Central, iar ordonanţa de urgenţă privind migraţia permite primarilor care au câştigat alegerile locale din 2012 sub sigla USL să scape de "compania jenantă" a lui Blaga şi Iohannis, actualii lideri aliaţi ai PDL şi PNL.

"Asist la ipocrizia PDL, care critică ordonanţa privind trecerea aleşilor locali, dar o foloseşte la Timiş, Arad, Hunedoara şi a şi stabilit un record: un primar PDL-ist, cel de la Rădăuţi, a fost şi arestat pentru că a vrut să facă traseism politic cu forţa", a spus Ponta.

Moţiunea de cenzură iniţiată de ACL, intitulată "Victor Ponta pune în pericol statul de drept! Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD!", a fost respinsă, ieri, în plenul Parlamentului, fiind înregistrate 154 de voturi "pentru".

Moţiunea de cenzură a fost semnată de 171 de parlamentari ACL.

Parlamentarii PSD, PC, UNPR, PLR şi UDMR nu au participat la votul asupra moţiunii de cenzură depuse de ACL. Singurii care au pus bilele în urnă au fost deputaţii şi senatorii PNL şi PDL şi cei neafiliaţi aparţinând PMP.

De altfel, reprezentanţii grupurilor parlamentare ale PSD nici nu au luat cuvântul la dezbaterea moţiunii, premierul Victor Ponta fiind cel care a răspuns acuzaţiilor aduse de iniţiatorii moţiunii.

Conform articolului 113 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Pentru întrunirea majorităţii ar fi fost necesare 288 de voturi.

Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb