Moţiunea împotriva Ralucăi Prună a fost adoptată

Luciana Bănică
Politică / 18 octombrie 2016

Raluca Prună

Raluca Prună

Actualizare 19:20 Premierul Cioloş: "Raluca Prună trebuie să-şi continue activitatea"

Premierul Dacian Cioloş consideră că Raluca Prună, ministrul Justiţiei, trebuie să îşi continue activitatea, deşi a luat notă de moţiunea simplă adoptată de Camerea Deputaţilor împotriva acesteia, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

"Premierul Dacian Cioloş a luat notă de moţiunea simplă votată în Parlament împotriva ministrului Justiţiei Raluca Prună precum şi de poziţiile exprimate de partidele politice, în contextul acestei perioade de pre-campanie electorală. Premierul consideră că doamna ministru a fost chemată în Parlament nu pentru ceea ce a făcut sau pentru ceea ce nu a făcut în domeniul pe care în gestionează, ci pentru ceea ce a spus. Totodată, prim-ministrul consideră că parlamentarii au dorit prin această moţiune să îşi clarifice anumite declaraţii ale doamnei Prună - făcute într-un context mai larg, legat de investiţiile financiare în Justiţie - şi nu au avut obiecţii de fond asupra mandatului sau obiectivelor asumate de Ministrul Justiţiei", a afirmat Liviu Iolu.

"Din acest motiv, premierul consideră că doamna ministru trebuie să îşi continue activitatea şi să gestioneze mai departe portofoliul pe care îl deţine", a precizat Iolu.

(I.S.)

----------

Actualizare 16:20 Raluca Prună: "Dacă premierul va decide că trebuie să plec, voi pleca"

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat astăzi că moţiunea simplă care a fost adoptată de Camera Deputaţilor nu are repercusiuni directe şi, dacă premierul va decide ca ea să părăsească Executivul, se va conforma deciziei.

"Repercusiuni în sensul de a fi automat demisă în urma acestei moţiuni nu există. Sigur că acum eu fac parte dintr-o echipă guvernamentală, rămâne de văzut ceea ce va decide premierul. Dacă premierul va decide că trebuie să plec, voi pleca. Dacă premierul va decide că trebuie să rămân până la sfârşitul mandatului, voi rămâne până la sfârşitul mandatului", a afirmat Raluca Prună, la Palatul Parlamentului, potrivit unor surse din media.

Ministrul a mai precizat că procedura moţiunii simple este cuprinsă în cadrul legislativ, iar societatea pluralistă în care trăim permite diferenţa de opinii.

"Suntem o societate pluralistă şi nu putem fi cu toţii de acord. Ştiţi că moţiunea a trecut cu 155 de voturi şi cred că au fost 60 de membri care nu au votat. Deci moţiunea a trecut.(...) Da, vorbesc în metafore şi îmi permit să vorbesc aşa cum pot, folosind toată bogăţia de cuvinte a limbii române. Îmi asum asta", a mai spus Raluca Prună.

(S.A.)

----------

Actualizare 14:55 Iohannis despre adoptarea moţiunii simple pe Justiţie: "Este un vot care va trebui analizat în Guvern"

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că premierul Dacian Cioloş ar trebui să facă "o analiză", împreună cu ministrul Raluca Prună, cu privire la adoptarea în plenul Camerei Deputaţilor a moţiunii simple pe Justiţie.

"După legislaţia în vigoare, o moţiune nu atrage în mod automat eliminarea ministrului respectiv, dar, sigur, este un vot care va trebui să fie analizat în Guvern. În special, premierul trebuie să facă această analiză şi, împreună cu ministrul vizat, cu siguranţă vor lua o decizie", a spus Iohannis.

(L.B.)

--------

Actualizare Moţiunea împotriva Ralucăi Prună a fost adoptată, cu 155 voturi pentru. Sala a aplaudat. Deputaţii PNL s-au abţinut.

---------

Moţiunea "Şi minciunea poată să ucidă", depusă de PSD împotriva ministrului Justiţiei, va fi supusă, astăzi, votului în plenul Camerei Deputaţilor. Raluca Prună se va adresa deputaţilor, înainte de vot, la ora 11.30, potrivit Digi24.ro.

PSD a iniţiat documentul după ce ministrul justiţiei a recunoscut că a minţit la CEDO privind sumele alocate pentru şapte penitenciare din ţară.

Pe 6 octombrie, ministrul Justiţiei a declarat că "a minţit la CEDO" în legătură cu situaţia fondurilor alocate pentru penitenciare.

"Ştiţi cum e, domnule judecător, ca la penitenciare, unde eu m-am dus şi am minţit la CEDO - şi spun bine minţit la CEDO - că eu am crezut că dacă mi se dă o hârtie sub semnătura cuiva din statul român... Deci, eu am minţit acolo spunând că noi am asigurat buget pentru şapte penitenciare a câte 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, ergo aproape un miliard de euro, dar astea erau nişte bune intenţii, pentru că în realitate în buget noi nu aveam aceşti bani", a spus Raluca Prună în plenul CSM, conform aceleiaşi surse.

"Şi minciuna poate ucide" este a doua moţiune simplă depusă la adresa Ralucăi Prună.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb