Moţiunea simplă ''Guvernare PNL, numele tău este austeritate'' a fost adoptată în Senat

I.L.
Politică / 9 decembrie 2019

Moţiunea simplă ''Guvernare PNL, numele tău este austeritate'' a fost adoptată în Senat

Actualizare - Moţiunea simplă la adresa lui Florin Cîţu a trecut cu 59 de voturi "pentru", 56 de voturi "împotrivă" şi două abţineri. Votul a fost unul secret, electronic.

Cîţu, după adoptarea moţiunii: "Dacă PNL îmi va cere, atunci voi demisiona"

"Vom vedea care este decizia. Dacă partidul îmi va spune să fac un pas în spate, bineînţeles că voi demisiona. Dezbaterea nu a avut nicio legătură cu ceea ce am făcut la minister, a fost o dezbatere despre postările mele de pe Facebook", a spus Florin Cîţu.

----

Actualizare - Călin Popescu Tăriceanu a declarat că recomandă respingerea moţiunii, chiar dacă prima măsură luată de Guvernul Orban, anularea supraaccizei, a provocat o gaură mare în buget. Acesta a afirmat că doreşte, din partea Guvernului, responsabilitate fiscală.

----

Actualizare - Adrian Wiener, membru al USR, a declarat în cursul şedinţei Senatului că România beneficiază de un buget onest.

----

Actualizare - Eugen Nazare, membru al PNL, afirmă că Eugen Teodorovici este responsabil pentru deciziile luate până în momentul de faţă, iar moţiunea nu se poate dezbate în cazul unui Guvern aflat la conducere de o lună. Acesta a conchis spunând că România are nevoie de dezvoltare şi coerenţă, nu dedezbateri inutile.

----

Actualizare - Cîţu declară că fostul premier, Viorica Dăncilă şi fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici ştiau că deficitul bugetar ajungea la 4%, din luna iulie.

----

Actualizare - Nicoleta Pauluic, senator PNL, a afirmat în cursul şedinţei Senatului că moţiunea simplă ''Guvernare PNL, numele tău este austeritate'', nu este constituţională şi nu trebuie supusă dezbaterii. Ea afirmă că moţiunea încalcă articolul 166 alin. 2 din regulamentul Senatului şi Legea 147/2007 a Curţii Constituţionale.

----

Actualizare - Bugetul Senatului pentru anul 2020 a fost aprobat cu 61 de voturi pro, 28 de abţineri şi 1 vot contra.

----

Actualizare - Proiectul de lege pentru continuarea dezvoltării capabilităţii operaţionale aeriene cuprinse în etapa de tranziţie iniţială din cadrul programului "Avion multirol al Forţelor Aeriene" a fost aprobat. De asemenea, proiectul de lege privind avansul pentru pregătirea Proiectului de dezvoltare propus, "Cartierul pentru justiţie", dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, a fost aprobat cu 90 de voturi pentru.

----

Actualizare - Dezbaterea moţiunii de cenzură a fost votată ca fiind ultima pe ordinea de zi. În acest moment plenul votează proiectele de lege propuse.

----

Plenul se reuneşte azi pentru a dezbate iniţiativele legislative înscrise în ordinea de zi, printre care dezbaterea şi votul asupra moţiunii simple intitulate: " Guvernare PNL - numele tău este austeritate".

În textul moţunii, PSD-ul afirmă că Florin Cîţu "şi-a permis să facă declaraţii hazardate şi iresponsabile doar pentru a servi unor comenzi politice ale partidului pe care îl reprezintă într-un moment cu maximă expunere publică , campania electorală pentru prezidenţiale".

Ministrul Finanţelor e acuzat de scăderea leului în raport cu euro şi dolarul american, dar şi de faptul că indicele ROBOR la 3 luni a crescut la 3,03% pe 2 decembrie. "Principala cauză este inconştienţa declaraţiilor publice făcute de domnul Cîţu din postura de ministru de Finanţe", susţine parlamentarii PSD.

Moţiunea simplă a fost iniţiată de 41 de senatori de la PSD şi adresată ministrului de Finanţe, Florin Cîţu.

Moţiunile simple adoptate împotriva membrilor Cabinetului nu conduc la revocare şi nu obligă Guvernul să demisioneze

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Mare este prostia la PSD-istii astia si doar nesimitirea o intrece!

    Oare realizeaza ca fac pipi contra vantului?  

    Natiunea a "spus" ceva la ultimele alegeri iar ei o contreaza din nou dar uita ca voturile pana la urma tot natiunea le da.  

    Bravo, felicitari!  

    Tineti-o tot asa ca aveti in continuarea cea mai buna opozitie la PSD.  

    Scapam de voi cu ajutorul vostru.  

    E perfect asa!  

    Revenind la Citu, este muuult mai potrivit decat Teodorovici pentru functia de ministru al finantelor (Sac!).

    1. Vantul isi schimba repede si des directia.

      Chiar nu vedeti ca leul s-a depreciat imediat dupa investitura guvernului Orban?

      S-a depreciat pentru ca au iesit la iveala mizeria si gaurile din buget lasate de PSD-isti.

      Chiar nu reusesti sa pricepi asta? 

      Sau doreai sa avem tot o guvernare de tip PSD-ist in care sa fie ascunsa situatia reala (adica sa continue minciuna din partea guvernantilor)? 

      Acum ii deranjeaza pe PSD-isti austeritatea din sanul partidului pentru ca nu le mai intra bani din contracte iar membrii din clanurile PSD-iste isi pierd locurile "de munca" din ministere si agentii. 

      Pentru ei vine austeritatea, nu pentru romanii de buna credinta si cinstiti. 

      Asta ii sperie si ii deranjeaza.

      Acum ai priceput care este tabloul actual? 

      Problema este ca din partea PSD-ului vin numai "vanturi" la adresa romanilor cinstiti si ne-am saturat de ele. Astia au imputit Romania si continua sa o faca chiar si dupa ce au fost maziliti de votul natiunii.

    Au inceput sa se laude cu rezultatele guvernarii PSD.

    Florin Cîţu, senator PNL, spunea, în septembrie, că una din primele măsuri pe care le va lua PNL când ajunge la guvernare este desfiinţarea programului Start-Up Nation. 

    De la desfiintare, tonul s-a domolit putin si s-a numit "eficientizare", adica taieri. „Eficientizarea programului Start-Up Nation, punând accent pe inovare, noi tehnologii și performanță antreprenorială” - atât scrie în programul de guvernare al viitorului Cabinet Orban. 

    Iar azi, la evenimentul dedicat: 

    „Numărul mare de IMM-uri care au fost create ca urmare a acestor două apeluri de proiecte, 8.600 de IMM-uri create şi 11.000 de locuri de muncă, sunt cifre impresionante care ne arată că am avut o rată de succes şi ne îndeamnă să întreprindem aceleaşi demersuri, pe viitor, să avem în atenţie aceleaşi demersuri pentru că pe perioada de programare viitoare sumele alocate acestor componente se vor dubla. Creşterea va fi de la 4,3 miliarde de euro la 8,6 miliarde de euro“, a declarat ministrul fondurilor europene, Marcel Boloş, în cadrul evenimentului StartUp Next. 

    Adica, ministrul PNL spune ca programul "a avut cifre impresionante" (cele facute de PSD), si ca "am avut o rata de succes"... (adica ei, PSD au avut o rata de succes nu PNL jegos). 

    M__e PNL. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb