MOTIVARE ICCJ ÎN CAZUL KOVESI:  "Nicio probă nu surprinde interferenţa acesteia în ceea ce priveşte plata extrădării lui Nicolae Popa"

V.I.
Politică / 17 mai 2019

"Nicio probă nu surprinde interferenţa acesteia în ceea ce priveşte plata extrădării lui Nicolae Popa"

Motivarea hotărârii prin care instanţa ÎCCJ a dispus revocarea controlului judiciar impus Laurei Codruţa Kovesi de procurorul Secţiei speciale pentru magistraţi Adina Florea în dosarul extrădării lui Nicole Popa desfiinţează acuzaţiile aduse fostei şefe DNA şi apreciază ca nelegală măsura controlului judiciar, conform Ziare.com.

Instanţa afirmă că nicio probă în afară de cele prezentate de Sebstian Ghiţă în calitate de denunţător nu relevă implicarea lui Kovesi în ceea ce priveşte stabilirea preţului sau plata efectivă a transportului, concluzia fiind că fiecare dintre acuzaţiile aduse - luare de mită, abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă - "este lipsită de precizie, claritate (coerenţă) şi de suport probator", iar controlul judiciar a fost nelegal.

"Judecătorul de drepturi şi libertăţi reţine neîndeplinirea condiţiilor necesare începerii urmăririi penale în personam şi punerii în mişcare a acţiunii penale (lipsă de claritate a acuzaţiilor, aspect ce echivalează cu inexistenta notificării oficiale, existenţa unui caz de stingere sau împiedicare a exercitării acţiunii penale, lipsa probelor), nemotivarea ordonanţei prin care s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar, impunerea altor obligaţii decât cele expres şi limitativ prevăzute de lege", se arată în motivarea prezentată de Ziare.com.

Conform ÎCCJ, "ansamblul inscrisurilor de la dosar şi martorii audiaţi, angajaţi M.A.I., au atestat, dincolo de orice dubiu în acest moment procesual şi în baza prezentului probatoriu, derularea unei proceduri de achiziţie publică pentru identificarea companiei apte a presta activitatea de transport aerian, încheierea unui contract de prestări servicii, efectuarea plăţii de beneficiar (M.A.I., prin I.G.P.R.) în contul prestatorului de servicii (SC Ţiriac)".

"Chiar în ipoteza divizării plăţii transportului, aceasta nu se poate considera a fi un beneficiu sau folos personal obţinut de Laura Codruţa Kovesi", afirmă judecătorii instatei supreme.

"Nicio probă (obiectivă), alta decât cele emanate de la denunţător, direct sau prin terţi, nu surprinde interferenţa procurorului general Laura Codruţa Kovesi în stabilirea, divizarea ori alte manopere referitoare la preţul transportului aerian şi plata acestuia", mai arată ei.

"În esenţă, cele 5 acte de executare descrise, pentru care nu se invocă dispoziţii legale încălcate, relevă acţiuni în reprezentarea instituţiei pe care inculpata o conducea ori care ţin de atribuţiile de ordonator de credite şi nu sunt apte a produce niciun fel de prejudicii", se afirmă în motivare.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. sau au decis sa se uite mereu in alta parte.

    1. Se pare ca sectia speciala nu poate rezolva problema, trebuie infiintat de urgenta si un tribunal special.

    În afară de factură, procurorii nu mai au nimic. Cum ar zice CTP, în afara denunțului lui Ghiță, bidonul Securității lui Coldea, nu mai e nimic.

    În statele cu apă caldă, factura i-ar fi trimis la pârnaie pe mulți, la noi, doar în Seiyhelles. 

    1. sa nu uitam ca factura a disparut din dosarul firmei ramanand mentionata doar intr-un control ANAF : ). Daca nu voiau sa-l faca pe Ghita la TVA, nici la ANAF nu ramanea nimic.

      Altfel, disparea ca si teza de doctorat a lui Coldea.  

      Coldea și-a prezentat deja scuze pentru teza de doctorat. Nici n-avea el de unde să știe că fusese deja scrisă și susținută.

    De unde a venit ordinul de albire?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb