MOTIVAREA JUDECĂTORULUI:  "Sebastian Ghiţă a dat dovadă de perseverenţă infracţională"

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 21 martie 2017

"Sebastian Ghiţă a dat dovadă de perseverenţă infracţională"

Teamnet International a depus cererea de deschidere a procedurii insolvenţei

Sebastian Ghiţă a dat dovadă de perseverenţă infracţională şi, prin faptele sale, a adus atingere gravă atât imaginii Parlamentului României în faţa opiniei publice interne şi internaţionale, cât şi mediului de afaceri căruia i-a aparţinut, consideră judecătorul de drepturi şi libertăţi care a emis mandatul de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, al cincilea dosar de corupţie în care fostul parlamentar este urmărit penal.

Motivarea arestării preventive, încheiată de Tribunalul Prahova după emiterea mandatului de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă în ce de-al cincilea dosar în care fostul deputat este cercetat entru corupţie, precizează: "Judecătorul de drepturi şi libertăţi consideră că este de o gravitate deosebită ca un parlamentar (persoană aleasă de către electorat pentru una dintre cele mai importante demnităţi publice, de esenţa statului democrat) să fie implicat în astfel de infracţiuni de trafic de influenţă şi de spălare a banilor (chiar dacă două dintre faptele pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpat au fost săvârşite în perioada în care inculpatul nu avea calitatea de parlamentar, iar o altă faptă a fost începută anterior dobândirii calităţii de parlamentar). Prin faptele săvârşite de inculpat, acesta a adus o atingere gravă atât imaginii Parlamentului României în faţa opiniei publice interne şi internaţionale, cât şi mediului de afaceri căruia, de altfel, inculpatul i-a aparţinut".

Conform aceluiaşi document, Ghiţă a dat dovadă de "perseverenţă infracţională", iar privarea sa de libertate "este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică".

Magistraţii consideră, de asemenea, că în cazul lui Ghiţă nu se poate invoca un eventual caracter accidental al faptelor penale.

Potrivit încheierii de şedinţă a Tribunalului Prahova, din documentele prezentate de DNA în faţa judecătorilor reiese că există suspiciuni rezonabile potrivit cărora Ghiţă ar fi comis şapte dintre cele opt infracţiuni de trafic de influenţă şi spălare a banilor de care este acuzat în cel mai nou dosar de corupţie deschis pe numele său.

În ceea ce priveşte infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, judecătorul de drepturi şi libertăţi a apreciat că nu sunt suficiente probe pentru a se dispune măsura arestării preventive, că "numeroase aspecte privind participaţia penală, rolul în cadrul grupului infracţional organizat, structura acestuia etc. nu sunt încă clarificate, motiv pentru care arestarea preventivă nu poate fi dispusă şi ca urmare a săvârşirii acestei infracţiuni".

Miercurea trecută, Tribunalul Prahova a admis propunerea DNA de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, mandat pe care acesta l-a contestat, prin avocatul său.

În cel de-al cincilea dosar în care Sebastian Ghiţă este inculpat pentru fapte de corupţie fostul parlamentar este reprezentat în instanţă de către un avocat de la Baroul Bucureşti, angajat de tatăl său.

Acesta este cel de-al doilea mandat de arestare preventivă în lipsă emis pe numele lui Ghiţă. În 10 ianuarie, instanţa supremă a decis definitiv emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.

În al cincilea dosar deschis de DNA pe numele lui Sebastian Ghiţă procurorii suspectează că fostul deputat, care până în anul 2012, când a fost ales în Parlament, a fost reprezentant al S.C.Teamnet Internaţional SRL şi Asesoft International S.A. a pretins şi primit de la reprezentanţii celor două societăţi sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai unor instituţii şi autorităţi publice să le atribuie contracte de prestare de servicii IT şi / sau să faciliteze derularea în bune condiţii firmelor ai căror reprezentanţi fuseseră contactaţi, anterior, de către Ghiţă. Este vorba, potrivit DNA, despre contracte de achiziţie de programe informatice finanţate din fonduri publice, dar şi din fonduri europene, încheiate între anii 2007 şi 2015 de către mai multe societăţi comerciale cu profil de activitate în domeniul IT şi de asocierea dintre acestea şi societăţile comerciale Teamnet International S.R.L. şi S.C. Asesoft International SA.

Teamnet International, firmă deţinută de Sebastian Ghiţă până în 2012, a anunţat ieri că a depus cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă la Tribunalul Prahova şi se va concentra în continuare pe reducerea costurilor operaţionale.

În prezent, compania lucrează la un proces de reorganizare şi redefinire a modului intern de lucru.

"Am luat această decizie la nivelul board-ului Director pentru a ne susţine mai departe ca business şi pentru a ne onora angajamentele faţă de angajaţi, clienţi, parteneri şi furnizori. În perioada imediat următoare, ne vom concentra pe reducerea costurilor operaţionale şi optimizarea proceselor interne, menţinând în acelaşi timp competenţele existente în cadrul companiei", a declarat directorul adjunct al companiei, Bogdan Nedelcu, în cadrul comunicatului.

Potrivit acestuia, firma va asigura continuitate în dezvoltarea, implementarea şi mentenanţa sistemelor de care este responsabilă atât în România, cât şi în alte ţări.

În luna ianuarie a acestui an, ca urmare a unei solicitări venite din partea News.ro, directorul general al Teamnet Group, Bogdan Padiu, a afirmat că "informaţia conform căreia Teamnet ar lua în considerare declanşarea procedurii de insolvenţă sau adoptarea oricărei alte măsuri din această categorie este una falsă": "Vă adresăm solicitarea fermă de a face publice doar informaţii corecte şi verificate. Teamnet va face toate demersurile necesare pentru protejarea imaginii sale. Teamnet este o companie sustenabilă, cu acţionari internaţionali precum Banca Mondială şi Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre. Datorită strategiei de dezvoltare şi echipei noastre de experţi, în cei 16 ani de experienţă am devenit unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de sisteme din regiune, cu perspective de dezvoltare la nivel mondial. Grupul Teamnet va continua să livreze proiecte importante atât în România, cât şi în ţările în care activează. Astfel, cel mai recent proiect câştigat de Teamnet vizează dezvoltarea de aplicaţii GIS (Geographic Information System) pentru Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură. Vă atragem atenţia că vom lua toate măsurile legale pentru a urmări şi a trage la răspundere persoanele implicate în difuzarea de informaţii false, care ar putea aduce serioase prejudicii de imagine grupului Teamnet".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb