Mugur Isărescu, Florin Georgescu şi Leonard Badea, propunerile PSD pentru conducerea BNR

T.T.
Politică / 1 iulie 2019

Mugur Isărescu (Sursa foto: Twitter)

Mugur Isărescu (Sursa foto: Twitter)

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, astăzi, că PSD va susţine candidaturile lui Mugur Isărescu, Florin Georgescu şi Leonard Badea pentru conducerea Băncii Naţionale.

"Este important şi bineînţeles guvernatorul, dar şi modul în care s-a lucrat de această dată, în funcţie de ponderea în Parlament a fiecărui partid politic. (...) O să avem o abordare foarte corectă şi acest lucru se reflectă în numărul de locuri pe care îl are fiecare grup în Parlamentul României. Da, susţinerea este pentru Mugur Isărescu. În acelaşi timp, PSD va avea postul de prim-viceguvernator şi un post în executiv. Florin Georgescu şi Leonardo Badea sunt propunerile PSD", a declarat Dăncilă, la Palatul Parlamentului, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

În 3 iulie, Parlamentul va vota noua conducere a BNR.

În ceea ce priveşte revizuirea Constituţiei, Viorica Dăncilă a arătat că va fi depusă o iniţiativă legislativă din partea coaliţiei PSD - ALDE, care va cuprinde în primul rând cele două întrebări care au existat la referendumul din 26 mai.

"Acestea sunt importante, pentru că am văzut care este voinţa cetăţenilor şi vrem să ţinem cont de votul din 26 mai. (...) Astăzi va fi depusă (iniţiativa - n.r.), am discutat despre acest lucru. Am discutat şi despre votul în diaspora, avem trei variante, sperăm să fie îmbrăţişate şi de cei care îşi doresc ca într-adevăr în afara graniţelor ţării să se voteze", a adăugat liderul PSD.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, astăzi, că Eugen Nicolăescu va fi propunerea PNL pentru postul de viceguvernator, iar Virgil Stoenescu, pentru funcţia de membru în CA al BNR.

USR îl va propune pe actual director de investiţii al fondului de pensii private NN Pensii, Cristian Popa, iar UDMR îl propune pe Balint Csaba, de profesie economist, membru în Consiliul de Administraţie al BNR.

Votul privind noile numiri va avea loc cel mai probabil, miercuri, în plenul reunit al celor două camere.

În noul Consiliul de Administraţie, PSD va face patru numiri, ALDE una, PNL două şi USR una.

Banca Naţională este condusă de un Consiliu de Administraţie format din nouă membri numiţi de Parlament, cu nominalizarea conducerii executive, pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului.

Structura executivă permanentă a Băncii Naţionale este formată din guvernator şi trei viceguvernatori, dintre care unul este prim-viceguvernator. Ceilalţi 5 membri nu sunt salariaţi ai BNR.

Preşedintele Consiliului de Administraţie este guvernatorul Băncii Naţionale a României.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Premierul Viorica Dancila l-a propus pe Mugur Isarescu pentru functia de guvernator al BNR.Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu il sustine si el iar membrii comisiei de finante,buget,banci prin presedintele comisiei Daniel Zamfir nu este de acord.Mai este in discutie PNL si UDMR pentru sustinere.Din surse prezidentiale de la Palatul Cotroceni domnul presedinte Klaus Iohannis il va demite pe Mugur Isarescu din functia de guvernator chiar miercuri spune Administratia Prezidentiala.Presedintele va anunta noi consultari intre partide vineri,sambata,duminica

    1. Din surse legale, adica, in conformitate cu legea, Klaus Iohannis n-are nici o treaba cu Mugur Isarescu si nu-l poate demite.

    Ooooo dar nu cred așa ceva. Cum se poate priva ASF de conducerea solemnă a somității Leo Badea??!Un asemenea reputat specialist...o nuu. Vai vai. Piețele financiare nebancare chiar vor face implozie fără conducerea sa sublima și infailibilă. Și fără bâlbâieli și cioc. Cum să ai atât noroc ..tu cu "școala" prin Valahia să ajungi șef la ASF și 15000 de euro lunar în România salariului minim....și apoi mai mult să ai onoarea să te nominalizeze la conducerea BNR...asta deja este prea mult. Iar cei care te-au făcut om au ajuns nimicuri. Ex. Țuțuianu. Dacă ajunge cumva Leo la BNR orice urmă de profesionist dispare de acolo și îi înlocuiește cu toate adunăturile de la partide și de la servicii. Așa a făcut la ASF. Așa face și aici. Dar merită și ăia din BNR că prea se cred zei și prea își bat joc de oameni la concursurile de recrutare. Gata cu HR BNR. Leo stabilește după necesitate cine trebuie angajat în locul celor pe care îi va da afară. Daaarrr....nu este cazul. Veșnicul Isărescu va fi reales și HR BNR tot cu Regulamentul ăla Abominabil rămâne. ASF tot cu Leo și lipitorii de afișe rămâne. Țara asta tot fără viitor rămâne. Bravo

    1. Leonardo nu isi da demisia de la ASF , cumuleaza cu membru CAla BNR

      Oare? Cât vrea salariu? 100000 pe lună..?

    Isărescu un hoț care a distrus România

    1. hotzul neprins e negustor cinstit

      asa e un bandit nenorocit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb