Mult zgomot AUR pentru nimic: legea privind Observatorul Naţional al Copiilor, necontestată la CCR, merge la promulgare

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 18 mai 2023

Mult zgomot AUR pentru nimic: legea privind Observatorul Naţional al Copiilor, necontestată la CCR, merge la promulgare

Legea privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie şi prin care se instituie Observatorul Naţional al Copiilor merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis, după ce grupul deputaţilor şi senatorilor AUR a ratat contestatea actului normativ la Curtea Constituţională a României, deşi a votat împotriva proiectului de lege şi a organizat manifestarea violentă de săptămâna trecută din faţa sediului Parlamentului.

În loc să explice motivele reale ale neatacării legii la CCR, deşi parlamentarii AUR au protestat vehement în plenul fiecărei Camere când proiectul de act normativ a fost supus dezbaterii şi votării, deputatul George Simion, preşedintele respectivei formaţiuni politice a ales, la o săptămână după vot, să îi acuze pe liderii coaliţiei majoritare PSD-PNL-UDMR pentru faptul că au dus legea la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor, miercuri, imediat după votul din plen. George Simion şi colegii săi din AUR se aşteptau ca această lege să fie dusă la SGG abia luni, la începutul acestei săptămâni, aşa cum s-a făcut în majoritatea cazurilor.

"Legea a fost depusă la dispoziţia Secretariatului General la terminarea şedinţei de miercuri, nu cum era de obicei, lunea, la începutul săptămânii următoare privând opoziţia, aşa mică cum este ea, de posibilitatea de a ataca la CCR. Site-uri apropiate de PSD dezinformează şi spun că nu am atacat la CCR. Numărul nostru este cel pe care îl vedeţi aici, iar subterfugiul la care a apelat coaliţia punând la dispoziţia SGG, miercuri, imediat după şedinţă, este fără precedent. Vrem să anunţăm că în viitoarea majoritate parlamentară, AUR va abroga această lege. Toţi colegii mei au votat împotriva acestei legi anti-naţionale şi anti-creştine", a afirmat George Simion.

Explicaţia lui George Simion ascunde însă altceva şi anume faptul că liderul AUR a fost incapabil să adune semnăturile necesare contestării la CCR a respectivului act normativ. Grupul AUR are doar 26 de deputaţi, iar pentru contestaţia la Curtea Constituţională este nevoie de 50 de semnături. Totuşi, legea nu a fost votată de către 48 de de deputaţi, iar doi s-au abţinut. Dacă AUR îi mobiliza pe toţi cei care s-au pronunţat împotriva acestei legi, atunci reuşea să aducă proiectul pe masa judecătorilor CCR. Cei de la AUR nu au făcut acest demers şi au lăsat legea să meargă la promulgare de către preşedintele Klaus Iohannis.

Amintim că liderii AUR au iniţiat mai multe acţiuni de proteste pentru a împiedica adoptarea legii privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie. Cei de la AUR au organizat un protest şi un marş în Bucureşti, pe data de 6 mai. Mii de oameni au ieşit pe străzile din Bucureşti şi au mărşăluit prin Capitală. Ulterior, pe data de 10 mai, liderii AUR şi-au chemat oamenii în faţa Parlamentului la un protest, care s-a soldat cu violenţe verbale sau fizice la adresa jandarmilor şi la adresa deputaţilor Ludovic Orban şi Csoma Botond.

Menţionăm că proiectul legislativ iniţiat de Gabriela Firea, ministrul Familiei, prevede crearea unei baze de date online în care să fie incluşi copiii "care reprezintă situaţii de vulnerabilitate".

"În premieră naţională, prin această lege se înfiinţează Observatorul Naţional al Copiilor. În acest document, care va fi o bază de date online, care va putea fi accesată de toate judeţele prin DGASPC-uri, vor fi incluşi toţi copiii care reprezintă situaţii, cazuri de vulnerabilitate. Şi nu mă refer aici doar la cei în jur de 47.000 care sunt acum în situaţia de a fi adoptaţi, care sunt lăsaţi în grija statului. Vor fi trecuţi toţi copiii care au anumite probleme. Mă refer la abuz, la abandon, la neglijare, la sărăcie extremă", a declarat ministrul Gabriela Firea.

Ea a precizat că în momentul în care aceşti copii vor fi incluşi de către autorităţile locale în Observatorul Naţional al Copiilor, jumătate din cheltuielile necesare cu hrana, sănătatea şi educaţia copiilor va fi suportată de către Guvern prin Ministerul Familiei, ceea ce ar reprezenta un ajutor în plus pentru autorităţile locale, care din lipsa veniturilor necesare nu reuşesc să acopere toate nevoile sociale din bugetele locale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Puterea a fentat "technic" AUR sa nu poate depune contestatia la CCR,

    actiune jalnica de tip "dictatura comunista" de trista amintire 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb