Multe bănci din China, aşteptate să se listeze în acest an

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 ianuarie 2023

Multe bănci din China, aşteptate să se listeze în acest an

Un număr mai mare de bănci chineze sunt aşteptate să solicite aprobarea pentru lansarea de oferte publice iniţiale (IPO) în acest an, având în vedere îmbunătăţirea situaţiei economice a ţării, după ce doar un creditor, Lanzhou Bank, s-a listat anul trecut, informează yicaiglobal.com.

Deşi numărul băncilor care vin la bursă în China continentală a scăzut, mediul de listare va deveni "mai prietenos" pe măsură ce fundamentele economice şi sentimentul pieţei se vor îmbunătăţi, spune Zhou Maohua, analist la Everbright Bank. În opinia sa, în viitorul apropiat, îmbunătăţirea evaluărilor din sectorul bancar va stimula, de asemenea, entuziasmul unor creditori mici şi mijlocii de a se lista.

Numărul mic de IPO-uri de anul trecut, în rândul băncilor, a fost cauzat de impactul Covid-19, care a diminuat interesul pentru listare, spune un analist bancar citat de sursa menţionată. Pe lângă mediul nefavorabil al pieţei, evaluarea sectorului bancar a scăzut la un minim record, ceea ce a făcut dificilă listarea, a adăugat acesta.

Deşi în 2022 a avut o singură listare în sectorul bancar al Chinei, în prezent 11 instituţii creditoare din ţara asiatică aşteaptă să îşi depună documentele pentru IPO, conform sursei citate.

Zeng Gang, director al Institutului pentru Finanţe şi Dezvoltare din Shanghai, declară: "Ne aşteptăm ca băncile să aibă un apetit mai mare pentru refacerea capitalului în acest an, atât prin listare, cât şi prin emisiuni de obligaţiuni. China ar trebui, de asemenea, să continue să sprijine băncile prin politici astfel încât instituţiile creditoare mici şi mijlocii să susţină economia reală şi IMM-urile".

Zeng Gang mai spune: "Este necesar să crească în continuare finanţarea pentru economia reală, să se consolideze sprijinul economic şi să se menţină o creştere rezonabilă a creditării, respectiv o cerere mai mare în rândul băncilor pentru capital suplimentar".

În luna mai 2022, Comitetul pentru Stabilitate Financiară şi Dezvoltare din cadrul Consiliului de Stat al Chinei a anunţat că băncile mici şi mijlocii sunt extrem de importante pentru economia reală şi IMM-uri. Ca să accelereze atragerea de capital spre băncile mai mici, autorităţile de reglementare ar trebui să aprofundeze reformele şi să implementeze planul de lucru astfel încât să le ajute să-şi suplimenteze capitalul, conchide sursa citată.

Potrivit afr.com, creditele neperformante din băncile chineze se situau la un nivel record, de 3 trilioane de yuani (642 de miliarde de dolari), la jumătatea anului trecut. Totodată, acţiunile celor mai mari bănci din ţară, inclusiv ale Industrial and Commercial Bank of China, Bank of China, Agricultural Bank of China şi China Construction Bank, au scăzut în ultimele şase luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb