Municipalitatea vrea să solicite Guvernului transmiterea în subordine a mai multor terenuri ale statului

A.C.
Politică / 19 iulie 2017

Municipalitatea vrea să solicite Guvernului transmiterea în subordine a mai multor terenuri ale statului

Actualizare 12:20 Buşoi: "Le-am cerut consilierilor PNL să voteze împotriva construirii spitalului metropolitan în Pipera, cea mai aglomerată şi lipsită de infrastructură zonă a Capitalei"

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, le-a solicitat consilierilor generali ai partidului să voteze în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) împotriva construirii unui spital cu 2000 de paturi în Pipera, motivând că este o greşeală ca cel mai mare spital din Bucureşti să fie amplasat în cea mai aglomerată şi lipsită de infrastructură zonă a Capitalei, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Cristian Buşoi a declarat: "Pe şest, aşa cum face cu toate proiectele care ascund câte o năstruşnicie, doamna primar a strecurat pe ordinea de zi a CGMB şi un proiect privind obţinerea unui imobil din Pipera pentru construirea unui spital de 2000 de paturi. Consider că este o greşeală ca cel mai mare spital din Bucureşti să fie amplasat în cea mai aglomerată şi lipsită de infrastructură zonă a Capitalei - Pipera - şi de aceea le-am solicitat consilierilor PNL să voteze împotriva proiectului".

Liderul PNL Bucureşti spune că Gabriela Firea avea obligaţia să facă o dezbatere publică pentru amplasamentul spitalului metropolitan şi că era normal ca bucureştenii să ştie unde va fi construit acest spital, se transmite în comunicat.

Buşoi a explicat: "Pipera este deja o zonă aglomerată şi lipsită de infrastructură. Construirea unui spital în acestă zonă va însemna mai multă aglomeraţie, mai mult blocaj şi mai mult timp pierdut, adică exact ceea ce nu avem nevoie atunci când vorbim despre salvarea unor vieţi omeneşti. Singurul argument pentru construirea spitalului în Pipera este creşterea valorii imobiliare a zonei".

Conform sursei, el a adaugat că maniera dubioasă în care primarul general începe acest proiect, "fără pic de transparenţă, fără consultare publică", nu duce cu gândul decât la "o altă învârteală marca Gabriela Firea", ambalată frumos într-un proiect necesar.

Potrivit sursei citate, în şedinţa de miercuri, consilierii generali trebuie să îşi dea acordul pentru solicitarea ca Guvernul să emită o hotărâre prin care statul să transmită municipalităţii un imobil care aparţine în prezent Societăţii Române de Televiziune, pentru construirea Spitalului Metropolitan. Astfel, Hotărârea de Guvern ar urma să prevadă transmiterea imobilului din Şoseaua Pipera nr. 63-65 din domeniul public al statului şi din administrarea Societăţii Române de Televiziune în domeniul public al municipiului Bucureşti şi în administrarea CGMB.

(A.C.)

------

Primăria Capitalei vrea să solicite Guvernului emiterea unor hotărâri prin care să transmită în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) atât clădirea Romexpo şi Blocul Rosenthal, cât şi mai multe terenuri ale Societăţii Române de Televiziune sau Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat", pentru organizarea de activităţi culturale, sportive şi educative sau pentru alte proiecte ale municipalităţii, precum şi pentru construirea unui centru multifuncţional şi a Spitalului Metropolitan, conform unor proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei CGMB.

Astfel, consilierii generali trebuie să îşi dea acordul pentru solicitarea ca Guvernul să emită o hotărâre prin care statul să transmită municipalităţii un imobil care aparţine în prezent Societăţii Române de Televiziune, pentru construirea Spitalului Metropolitan. Astfel, Hotărârea de Guvern ar urma să prevadă transmiterea imobilului din Şoseaua Pipera nr. 63-65 din domeniul public al statului şi din administrarea Societăţii Române de Televiziune în domeniul public al municipiului Bucureşti şi în administrarea CGMB, conform sursei.

"Pentru realizarea Spitalului Metropolitan este necesară achiziţionarea unui teren pentru amplasament. (...) Pentru realizarea acestui obiectiv s-a identificat ca posibil amplasament un imobil situat în Şoseaua Pipera nr. 63-65, sector 2, Bucureşti", se arată în proiectul de hotărâre, potrivit căruia imobilul are o suprafaţă de 46.824 de metri pătraţi.

Municipalitatea precizează că spitalul va avea 2.000 de paturi şi va fi realizat "de la zero", cu secţii de oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală şi mari arşi, se mai arată în sursă.

Potrivit sursei citate, un alt proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB prevede solicitarea ca Guvernul să emită o hotărâre prin care să transmită municipalităţii clădirea Romexpo, care se află în prezent în administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" - Sucursala pentru Administrarea şi Întreţinerea Fondului Imobiliar, cu drept de folosinţă - Camera de Comerţ şi Industrie a României. Astfel, Hotărârea de Guvern ar urma să prevadă transmiterea imobilului din bulevardul Mărăşti nr. 63-65 din domeniul public al statului şi administrarea RA-APPS - SAIFI în administrarea CGMB.

Potrivit articolului 2 al proiectului, pe acest amplasament ar urma să fie realizată "o zonă în vederea desfăşurării activităţilor culturale, educative şi sportive". În expunerea de motive semnată de primarul general, propunerea este argumentată prin faptul că Bucureşti are un deficit major de zone pentru desfăşurarea activităţilor în domeniul cultural, educativ şi sportiv, în acest sens indentificând Romexpo ca zonă oportună.

"Municipiul Bucureşti a identificat, ca oportunitate de realizare a unei zone care să ofere posibilitatea organizării activităţilor culturale, educative şi sportive, imobilul Romexpo din bulevardul Mărăşti nr. 65-67, fiind o clădire amplasată într-o zonăă uşor accesibilă, care se pretează pentru realizarea activităţilor de agrement", explică municipalitatea.

Potrivit proiectului de hotărâre, suprafaţa terenului este de circa 309.704 metri pătraţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb