MUNTENEGRU: Premierul Krivokapic se confruntă cu o moţiune de cenzură împotriva cabinetului său

J.P.
Internaţional / 20 ianuarie 2022

Premierul Krivokapic se confruntă cu o moţiune de cenzură împotriva cabinetului său

Partidele de opoziţie din Muntenegru şi un grup din coaliţia de guvernământ au prezentat împreună o moţiune de cenzură miercuri împotriva cabinetului prim-ministrului Zdravko Krivokapic, informează Reuters, citat de Agerpres.

Parlamentul trebuie să voteze moţiunea de cenzură până la jumătatea lunii februarie. Pentru a trece, va fi nevoie de sprijinul a cel puţin 41 de parlamentari din totalul de 81.

Moţiunea a fost semnată de 31 de deputaţi, inclusiv de către Negru pe Alb, o grupare pro-europeană din coaliţia de guvernământ, şi de partidele de opoziţie, inclusiv Partidul Democrat al Socialiştilor (PDS) al preşedintelui Milo Djukanovic.

"Prim-ministrul a pus în pericol cooperarea dintre executiv şi legislativ şi asta a dus la criza instituţională şi politică", se arată în moţiunea publicată pe site-ul parlamentului.

De la formarea sa în decembrie 2020, guvernul premierului Krivokapic a fost afectat de certuri între partenerii de coaliţie. El a rezistat presiunilor din partea partidelor din coaliţie pentru a înlocui cu politicieni miniştri din guvernului său, format în majoritate din tehnocraţi.

Coaliţia de guvernare, care cuprinde atât alianţe pro-sârbe, cât şi pro-europene, a câştigat la limită alegerile parlamentare în 2020, punând capăt guvernării de trei decenii a socialiştilor lui Djukanovic.

Miercuri, Krivokapic a depus o moţiune în parlament pentru a solicita demiterea lui Dritan Abazovic, vicepremierul care este şi liderul partidului URA, membru al grupării Negru pe Alb.

Parlamentul urmează să dezbată despre demiterea lui Abazovic pe 3 februarie, a declarat Krivokapic într-un comunicat, adăugând că l-a numit pe ministrul de finanţe Milojko Spajic pentru a fi noul vice prim-ministru.

Muntenegru, o ţară cu o populaţie de doar 680.000 de locuitori, este membră NATO şi aspiră să adere la Uniunea Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb