MUREŞ: Campanie de gestionare prin artă a traumelor pentru copiii refugiaţilor din Ucraina

G.D
Miscellanea / 22 martie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Copiii refugiaţilor din Ucraina cazaţi în Târgu Mureş beneficiază, începând de astăzi, de un colţ muzeal dedicat întâlnirilor, în cadrul campaniei "Artă din suflet", prin care se doreşte explorarea emoţiilor şi gestionarea prin artă a traumelor războiului, informează Agerpres.

"Micuţii refugiaţi ucraineni cazaţi temporar la Hotelul Tineretului şi la Casa de Oaspeţi a Primăriei vor avea începând de astăzi, timp de o lună, un colţ muzeal dedicat întâlnirilor, un spaţiu de educare şi relaxare pentru copii. Artă din suflet este o campanie umanitară iniţiată de Consiliul Judeţean Mureş prin Muzeul Judeţean Mureş, realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu Mureş prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Serviciul Public de Utilităţi Municipale. Campania este sponsorizată de Zilele Jocurilor şi Magazinul Mustash. Având în vedere contextul actual, Muzeul Judeţean Mureş vine în întâmpinarea refugiaţilor de război găzduiţi în Târgu Mureş cu un program de creativitate prin artă pe care l-am denumit 'Artă din suflet'. Scopul acestei campanii este explorarea emoţiilor şi gestionarea prin artă a traumelor războiului", a anunţat Muzeul Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.

În cadrul campaniei, echipa mobilă de facilitatori educaţionali a Muzeului Judeţean Mureş oferă programe speciale pentru copii, cu ateliere, proiecţii de film, tururi ghidate virtuale prin spaţiile muzeale, organizarea de vizite la muzeu.

"Toate activităţile interactive ale programului vor fi comunicate ulterior responsabililor de spaţiile de cazare şi vor fi realizate conform nevoilor existente ale grupului de refugiaţi (...) Asigurăm mobilier şi materiale de lucru: creioane colorate, coli de desen, carioci, acuarele, pensule, plastelină din lut, jocuri de societate, materiale tipărite de pedagogie muzeală asigurate de Secţia de Artă şi de Secţia de Ştiinţele Naturii din cadrul muzeului şi multe alte surprize", a precizat Muzeul Judeţean Mureş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb