Mylight150: "Clădirile sunt responsabile pentru aproximativ 40% din consumul total de energie al UE"

T.B.
Companii / 13 decembrie 2023

Mylight150: "Clădirile sunt responsabile pentru aproximativ 40% din consumul total de energie al UE"

75% dintre clădirile din Uniunea Europeană sunt încă ineficiente din punct de vedere energetic, se arată într-un comunicat al Mylight150, remis redacţiei. Gazele naturale sunt principala sursă de încălzire a caselor şi reprezintă aproximativ 42% din energia utilizată pentru spaţiile din sectorul rezidenţial, conform directivei Parlamentului şi Consiliului UE privind performanţa energetică a clădirilor, informează sursa. Mylight150 îşi propune să transforme energia solară în prima sursă de energie pentru ȋncălzirea locuinţelor şi clădirilor terţiare şi să ȋnjumătăţească facturile consumatorilor. Recent, compania a obţinut o investiţie de 100 de milioane de euro pentru a-şi extinde şi implementa oferta de ecosisteme în Franţa, Spania, Elveţia şi România, transmite compania.

Autoconsumul solar rezidenţial este una dintre cele mai populare surse de generare a energiei electrice. Ȋn ultimii doi ani, a cunoscut o creştere de peste 200% în Franţa şi peste 300% în Spania, conform sursei citate.

Potrivit comunicatului, "Lupta împotriva perturbărilor climatice înseamnă electrificarea economiei. Am fondat mylight150 acum 10 ani din dorinţa de a permite fiecăruia să producă şi să consume propria energie. Odată cu dezvoltarea pompei de căldură şi a maşinii electrice, tehnologiile noastre devin inevitabile pentru lumea energetică de mâine. Ne bucurăm de această investiţie care face posibilă creşterea unui viitor campion, într-un sector critic pentru suveranitatea energetică a Europei", au spus Ondine şi Virgile Suavet, directori executivi ai mylight150.

Compania fondată de fraţii Suavet este prima care propune o gamă completă de soluţii solare rezidenţiale integrate, ce include panouri solare, sisteme de gestionare a energiei şi încărcătoare pentru vehiculele electrice, instrumente numerice şi servicii de gestionare inteligentă a energiei, relatează sursa indicată.

Acest ecosistem sincronizează consumul şi producţia pentru a optimiza confortul şi a reduce costul energiei pentru utilizatorii finali, transmite compania. Prin aplicaţia MySmartBattery, fiecare client poate stoca virtual surplusul de energie produs de panourile sale fotovoltaice peste zi, pentru a-l reutiliza seara, când panourile nu mai produc. Sistemul numără deja mai mult de 7.500 de abonaţi în Franţa, ale căror costuri cu energia au scăzut la jumătate, se mai arată în comunicat.

Investiţia de 100 milioane de euro ȋn soluţiile mylight150 a fost făcută de către un consorţiu format din trei investitori privaţi de referinţă, specializaţi în tranziţia energetică şi investiţii durabile, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb