NASA anunţă două misiuni pe Venus, după 30 de ani

J.P.
Internaţional / 3 iunie 2021

NASA anunţă două misiuni pe Venus, după 30 de ani

NASA a anunţat că trimite două noi misiuni pe Venus pentru a analiza atmosfera planetei şi caracteristicile sale geologice. Misiunile, care au primit finanţare de 500 de milioane de dolari, urmează să fie lansate între 2028 şi 2030, potrivit BBC citat de news.ro.

Administratorul agenţiei, Bill Nelson, a spus că misiunile vor oferi "şansa de a investiga o planetă pe care nu am mai fost de 30 de ani". Ultima sondă care a vizitat planeta a fost Magellan în 1990.

De atunci, alte navete doar au ajuns în zonă.

Misiunile au fost alese după un proces de evaluare şi pe baza potenţialei lor valori ştiinţifice şi a fezabilităţii planurilor de dezvoltare. "Aceste misiuni surori au ca obiectiv înţelegerea cum Venus a devenit un tărâm ca un infern, capabil să topească plumbul la suprafaţă", a mai afirmat Nelson.

Venus este a doua planetă de la Soare şi cea mai fierbinte planetă din Sistemul Solar, cu o temperatură la suprafaţă de 500 de grade Celsius.

Misiunea Davinci+ (Deep Atmosphere Venus Investigation of Noble gases, Chemistry, and Imaging) va analiza atmosfera planetei, cu scopul de a obţine informaţii despre cum s-a format şi evoluat. Va încerca să determine şi dacă Venus a avut un ocean. Davinci+ este aşteptat să transmită primele imagini de înaltă rezoluţie ale caracteristicilor geologice, numite "tesserae".

Cercetătorii cred că acestea pot fi comparabile cu continentele de pe Pământ şi pot sugera că Venus are plăci tectonice.

A doua misiune, Veritas (Venus Emissivity, Radio Science, InSAR, Topography, and Spectroscopy) va cartografia suprafaţa planetei pentru a fi înţeleasă istoria geologică şi pentru a investiga cum s-a dezvoltat atât de diferit faţă de Pământ. Va folosi un tip de radar pentru a consemna suprafaţa şi pentru a descoperi dacă vulcani şi cutremure există încă.

"Este uimitor cât de puţine cunoaştem despre Venus, dar rezultatele combinate ale acestor misiuni ne vor spune despre planetă, de la norii de pe cer până la vulcanii de pe suprafaţă şi miezul ei", a spus Tom Wagner de la Planetary Science Division a NASA. "Va fi ca şi când am redescoperi planeta", a adăugat el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb