Nasdaq vrea să cumpere Philadelphia Stock Exchange

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 aprilie 2007

Nasdaq vrea să cumpere Philadelphia Stock Exchange

"Nasdaq Stock Market" Inc., operatorul pieţei electronice americane Nasdaq, ar putea cumpăra Philadelphia Stock Exchange, ca să se extindă pe segmentul tranzacţiilor options, declară un reprezentant al pieţei din Philadelphia, citat de Wall Street Journal. Acesta nu a dorit să fie identificat înainte să fie lansat anunţul oficial în acest sens. Amintim că Nas­daq a pierdut lupta pentru crearea primei burse trans-atlantice în favoarea NYSE, care a fuzionat cu Euronext, dând naştere bursei NYSE Euronext. Nasdaq a eşuat, anul acesta, în încercarea de preluare a London Stock Exchange, din care deţine circa 29%.

Philadelphia Stock Exchange prezintă interes şi pentru alte pieţe, şi ia în calcul lansarea unei oferte publice iniţiale, mai spune sursa menţionată.

Oricum, o eventuală înţelegere cu Nasdaq nu va fi încheiată prea curând, discuţiile dintre cele două părţi fiind în fază incipientă.

Directorul executiv al Nasdaq, Robert Greifeld, vrea să lanseze tranzacţiile options în trimes­trul al treilea din acest an, pătrunzând astfel pe o piaţă a cărei creştere este de două ori mai rapidă decât cea a pieţei acţiunilor. Dacă va cumpăra Philadelphia Stock Exchange, a treia piaţă din lume pe segmentul options, Nasdaq ar avea un avantaj comparativ cu rivalul NYSE Euronext.

În luna februarie, Greifeld declara că există numeroase oportunităţi de luat în calcul, însă Nasdaq nu va neglija piaţa locală. Referitor la o eventuală tranzacţie cu Philadelphia Stock Exchange, purtătorul de cuvânt al Nasdaq, Bethany Sherman, a refuzat să facă vreun comentariu.

Bursele din Nasdaq şi Philadelphia au mai căzut de acord asupra termenilor unei fuziuni în 1998, însă în anul următor au renunţat la acest plan.

Philadelphia Stock Exchange este deţinută în proporţie de 90% de un grup de şase firme de brokeraj, inclusiv "Merrill Lynch & Co" şi "Morgan Stanley". Tranzacţia prin care aces­tea au achiziţionat participaţia a dat Bursei din Philadelphia, în 2005, o valoare de 75 de milioane de dolari. Potrivit specialiştilor, Bursa din Philadelphia ar putea valora, în prezent, între 250 şi 300 de milioane de dolari.

În primul trimestru din 2007, volumul tranzacţiilor derulate la Philadelphia Stock Exchange a crescut cu 33%, mai mult decât întreaga piaţă options din SUA.

Greifeld speră ca Nasdaq să realizeze, în 2010, 20% din tranzacţiile options din SUA. În prezent, Bursa din Philadelphia are o cotă de 13,4% în domeniu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb