Năstase s-a hotărît 100% să candideze la Preşedinţie

Doru Ivanov
Ziarul BURSA #Politică / 17 august 2004

Anunţul candidaturii a fost făcut în localitatea Mălini din judeţul Suceava - satul natal al poetului Nicolae Labiş

PNL-PD consideră alegerea acestei locaţii drept "un mijloc de propagandă ieftină"

Preşedintele PSD şi-a amînat anunţul privind candidatura din cauza unor jocuri interne, mai spun reprezentanţii Alianţei PNL-PD

Adrian Năstase, liderul PSD, s-a hotărît să candideze la funcţia supremă în stat. Domnia sa nu şi-a făcut însă cunoscută această intenţie într-un cadru protocolar, ci în cursul unei vizite pe care a efectuat-o ieri, în localitatea Mălini din judeţul Suceava, satul natal al poetului Nicolae Labiş. "M-am hotărît să nu mai las să existe aceste dubii legate de candidatura mea la Preşedinţie", a declarat Adrian Năstase, citat de Rompres. Şeful Guvernului a mai precizat: "Am vrut să-i asigur pe cetăţenii României că, aşa cum de-a lungul anilor mi-am asumat responsabilităţi dificile şi greutăţile unor perioade complicate, consider că voi putea în viitor, în calitate de preşedinte, dacă ei vor hotărî că merit această onoare foarte înaltă şi această demnitate, să ajut în continuare ca România să meargă în direcţia cea bună".

Potrivit spuselor sale, Adrian Năstase s-a hotărît să intre în cursa pentru prezidenţiale în urma întîlnirilor pe care le-a avut în ultima perioadă cu mai multe personalităţi, precum şi cu unii cetăţeni obişnuiţi.

În viziunea primului-ministru, viitorul preşedinte al României va trebui să fie "un om capabil să se ocupe de problemele oamenilor, dar mai ales să fie garantul creşterii veniturilor şi bunăstării lor".

Reacţiile la anunţul făcut de Adrian Năstase nu au întîrziat să apară. Alianţa PNL-PD susţine că premierul a ales satul natal al lui Labiş pentru anunţarea intenţiei de a candida, din raţiuni pur electorale. "Domnul Năstase nu a învăţat nimic şi încă mai foloseşte mijloace de propagandă ieftină", a declarat ieri, vicepreşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul unei conferinţe de presă. Liberalul este de părere că liderul partidului de guvernămînt a amînat pînă în acest moment mediatizarea intenţiei de a candida, din cauza unor jocuri interne din PSD. Probabil, existenţa unor astfel de jocuri l-au făcut pe Adrian Năstase să-şi ia o marjă de eroare de 5 procente, în momentul în care ne anunţa de la Washington că-şi va depune candidatura în proporţie de 95%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb