NATO trebuie să acorde un interes sporit opiniei publice

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 noiembrie 2005

Alianţa Nord-Atlantică (NATO) trebuie să manifeste un interes mai mare opiniei publice din Europa de Sud-Est, respectiv dialogului cu aceasta, astfel încît să obţină sprijinul cetăţenilor din regiune pentru acţiunile sale, a declarat ieri Jean Fournet, adjunct al secretarului general al NATO pentru diplomaţie publică, în cadrul conferinţei "Opinia publică şi diplomaţia publică: NATO în Sud-Estul Europei", organizată la Bucureşti. Jean Fournet a explicat că, în prezent, NATO trece printr-un proces de schimbare a rolului său politic, ca urmare a noilor ameninţări la adresa securităţii: terorismul şi proliferarea armelor de distrugere în masă. "Percepţia publică evoluează, iar oamenii trebuie ascultaţi, trebuie creat un dialog permanent, ca să vedem modul în care percep ei pericolele la adresa securităţii lor", a spus Jean Fournet. În context, domnia sa consideră necesară crearea unui forum de consultare politică din care să facă parte formatori de opinie din ţările membre.

Prezent la manifestarea de ieri, senatorul liberal Teodor Meleşcanu, fost ministru de externe, a arătat că diplomaţia publică trebuie să folosească în dialogul cu cetăţeanul conceptul de integrare euro-atlantică, care cuprinde atît perspectiva securităţii, cît şi pe cea economică. Teodor Meleşcanu a apreciat că, pentru ridicarea nivelului de percepţie publică, NATO trebuie să se implice şi în acţiuni care să răspundă preocupărilor ţărilor din regiune, cum ar fi lupta împotriva traficului de droguri, de fiinţe umane şi arme.

Alex Şerban, preşedintele Casei NATO din Bucureşti, a subliniat că a scăzut interesul pentru această organizaţie la nivelul opiniei publice din ţările est-europene care au devenit membre în ultimele două valuri de extindere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb