Negocieri obscure sub podul Grant: fotbalul românesc la taraba "granzilor"

Daniel Bojin
Ziarul BURSA #Companii / 4 martie 2008

Negocieri obscure sub podul Grant: fotbalul românesc la taraba "granzilor"

Un fenomen de masă precum fotbalul a ajuns la noi o afacere între trei-patru persoane care par să controleze primele trei cluburi de fotbal. De fapt, nici nu mai ştim cine pe cine controlează.

O ştire ciudată a apărut ieri pe Realitatea Tv: preşedintele clubului Dinamo, Nicolae Badea şi, respectiv, omul de afaceri iordanian, Fathi Taher, au preluat clubul Rapid de la George Copos.

Toţi trei au negat afacerea, dar a confirmat-o Gigi Becali, susţinând că tocmai a vorbit cu Taher despre ea... În schimb, Gigi Becali a declarat că a încercat să-l apere pe Copos făcând publică informaţia... Dar în acelaşi timp, Becali îl înfundă pe George Copos, declarând că patronul Rapidului ar avea nevoie de bani şi de aceea ar vinde. Taher şi Copos au confirmat faptul că s-au întâlnit vineri, dar că n-au tranzacţionat nimic legat de Rapid. Ulterior, informaţia a fost nuanţată şi de Gigi Becali şi de jurnalişti, cum că ar exis-ta un memorandum în care Taher şi Badea l-ar împrumuta pe Copos cu 30 de milioane de euro, fără dobândă, iar Copos ar gaja împrumutul cu acţiunile- 80% din Rapid. ..Peste toate acestea, şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a confirmat şi el tranzacţia indirect, dar l-a exclus pe Badea din ea... Dragomir a confirmat şi o altă informaţie: Taher ar fi fost primul patron al Rapidului după 90, club pe care i l-ar fi cedat lui Copos în 92... Mai mult, Dragomir susţine că Taher ar fi fost şi un sponsor important al naţionalei României.

Dar Taher a fost sponsorul echipei Steaua încă dinainte de 90 pe când clubul din Ghencea domina Europa.

Deci: Taher - fost sponsor al Stelei şi prieten al lui Viorel Hrebenciuc şi Gigi Becali, fost patron al Rapidului - este astăzi pe punctul de a-şi răscumpăra Rapidul de la Copos, dar împreună cu şeful de la Dinamo?!

O nebunie totală!

Nici nu mai contează dacă ştirea este sau nu adevărată. Circul de ieri arată cum a ajuns un sport în care milioane de oameni îşi varsă bucuria şi suferinţa la mâna unor afacerişti controversaţi, în care fiecare e prieten şi asociat cu fiecare, ca într-un fel de grup transpartinic.

Iar de şaptesprezece ani, Steaua, Dinamo şi Rapid domină, în această ordine, fotbalul românesc. Printre suporteri circulă de mai mulţi ani gluma că la noi campionatul de fotbal se decide înainte să înceapă, iar nu la final...

Nu ştim dacă chiar aşa stau lucrurile, dar am văzut suporteri furioşi care se simţeau furaţi că au fost să vadă un meci şi au văzut doar un număr de circ.

După circul de ieri făcut de primii patroni ai fotbalului românesc, orice poate fi posibil la noi. Inclusiv transferuri de milioane de euro ale unor fotbalişti, dar declarate doar la un sfert de preţ. DNA tocmai verifică această presupusă evaziune fiscală masivă din fotbal. Poate că ar trebui să verifice şi cu ce bani au preluat aceşti oameni cele mai mari cluburi de fotbal.

Căci atât Taher, cât şi Copos, Becali sau Badea au fost în centrul unor privatizări scandaloase - mari companii de stat vândute la preţuri de garsonieră, terenuri şi hoteluri subevaluate etc.

Atunci s-ar putea să avem surpriza că suntem toţi finanţatori, cu forţa, la cele trei cluburi, iar de fapt memorandumul dintre Copos şi respectiv, Taher şi Badea, nici n-ar trebui să existe...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb