Negocierile dintre Elveţia şi China pentru actualizarea unui acord de liber schimb au fost blocate

G.D.
Internaţional / 30 mai 2022

Negocierile dintre Elveţia şi China pentru actualizarea unui acord de liber schimb au fost blocate

Eforturile Elveţiei de actualizare a acordul de liber schimb cu China au stagnat, deoarece Berna adoptă o viziune mai critică asupra respectării drepturilor omului de către Beijing, au informat ieri ziarele elveţiene, transmite Reuters, conform News.ro.

Elveţia şi China au semnat un acord de liber schimb în 2013, primul acord de acest fel al Beijingului cu o economie din Europa continentală.

Acordul a fost conceput ca un pact reciproc avantajos, menit să contribuie la dezvoltarea comerţului dintre cele două economii.

Elveţia a încercat să actualizeze acordul pentru a extinde reducerile tarifare la mai multe produse elveţiene şi pentru a extinde acordul pentru a include caracteristici de durabilitate. Cu toate acestea, Beijingul nu este implicat, spun ziarele.

"Până acum nu a fost posibil să se convină asupra unei liste comune de subiecte care ar trebui explorate mai în profunzime", a declarat Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO) al Elveţiei, într-o declaraţie pentru ziarul SonntagsBlick.

NZZ am Sonntag, sub titlul "Impasul chinezesc", a declarat că Elveţia a devenit mai critică faţă de situaţia Chinei în materie de drepturile omului. O iniţiativă parlamentară elveţiană adoptată recent de Comisia pentru afaceri juridice a Consiliului Naţional a denunţat munca forţată a uigurilor din nord-vestul Chinei drept "o problemă reală".

Statele occidentale şi grupurile de drepturi acuză autorităţile din Xinjiang că au reţinut şi torturat uigurii şi alte minorităţi, în lagăre.

Beijingul neagă acuzaţiile şi descrie taberele drept facilităţi de formare profesională pentru combaterea extremismului religios.

Jean-Philippe Kohl, şeful de politică economică al asociaţiei industriale Swissmem, a declarat pentru NZZ am Sonntag că Elveţia ar trebui să urmărească o diplomaţie liniştită cu privire la dosarul Chinei în domeniul drepturilor omului.

"Dacă noi, ca economie mică, arătăm în mod constant cu degetul mustrării către China, nimic nu se va schimba, cu excepţia faptului că relaţiile se vor rupe în cele din urmă", a spus el ziarului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb