Negocierile dintre Grecia şi creditori s-au încheiat fără progrese în privinţa datoriei

Jose Fierro
Internaţional / 11 februarie 2017

Jeroen Dijsselbloem

Jeroen Dijsselbloem

Negocierile dintre Grecia şi creditorii săi s-au încheiat ieri fără progrese, în timp ce temerile privind o nouă criză a datoriei Atenei sunt alimentate de luni de dezacorduri cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), transmite AFP.

Grecia se află în centrul unui diferend între creditorii europeni şi FMI legat de relaxarea datoriei şi de obiectivele bugetare, care îngrijorează pieţele şi aduce din nou în discuţie locul acestei ţări în zona euro.

Preşedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a afirmat că s-au obţinut progrese cu ministrul grec de finanţe, Euclid Tsakalotos, şi reprezentanţii UE şi FMI, fără să ofere detalii.

"Fiecare înţelege clar că este în interesul tuturor să încheiem repede", a declarat Jeroen Dijsselbloem într-un scurt comunicat, referindu-se la amânarea repetată a plăţii unei noi tranşe de împrumut.

Guvernul grec trebuie să efectueze plăţi de şapte miliarde de euro în această vară pe care nu le va putea onora fără noi tranşe din pachetul de asistenţă financiară în valoare de 86 de miliarde de euro acordat Atenei.

Grecia trebuie să plătească datorii de peste 7 miliarde de euro în această vară, pe care nu şi le poate permite fără a slăbi fieful de câteva luni care stopează posibilitatea statului elen de a mai face împrumuturi, pe lângă planul de salvare de 86 de miliarde de euro.

FMI a publicat marţi o evaluare a economiei Greciei, aflată din 2010 sub perfuzie internaţională, în care este de părere că datoria acestei ţări este "insuportabilă" şi "explozivă" şi pune la îndoială capacitatea sa de a degaja un excedent primar de 3,5% din Produsul Intern Brut (PIB), conform obiectivelor trasate de europeni.

BURSA

Dosar BURSA - America azi: Izolare, Polarizare, Reconfigurare Globală

Această ediţie specială, publicată sub egida ziarului BURSA, reuneşte într-un volum coerent o analiză aprofundată şi stratificată a celei mai spectaculoase reveniri politice din istoria Statelor Unite ale Americii: al doilea mandat al lui Donald J. Trump

Comanda carte

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Apr. 2025
Euro (EUR)Euro4.9774
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5431
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3277
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8379
Gram de aur (XAU)Gram de aur442.3381

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb