NEGRIŢOIU PARE SĂ FI DEVENIT INVIZIBIL  Piaţa vehiculează un înlocuitor pentru şefia ASF

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 ianuarie 2017

Cu toate că Mişu Negriţoiu a refuzat să demisioneze de la conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară şi a scăpat de demitere până acum, deşi comisiile parlamentare i-au făcut un raport în acest sens, deci este în continuare preşedintele ASF, în presă au apărut zvonuri privind numele viitorului şef al instituţiei

Directorul general al Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA), Cristian Roşu, este favorit pentru a prelua postul de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), ocupat în prezent de Mişu Negriţoiu, au declarat, ieri, surse convergente din piaţa asigurărilor, potrivit News.ro

Agenţia citează mai mulţi actori din piaţă, care îşi dau cu părerea despre Cristian Roşu, ca şi cum Mişu Negriţoiu ar fi devenit, dintr-o dată, invizibil.

Interesant este că, deşi nu se dădea dus din fruntea ASF, în ruptul capului, intrând în conflict cu transportatorii şi parlamentarii, preşedintele ASF nu a negat, miercuri, că este interesat de o schimbare în carieră, după ce, în presă, a apărut informaţia că şi-a depus dosarul pentru un post de conducere la CEC Bank. Alte voci spun că Mişu Negriţoiu şi-ar căuta un post de ambasador, ca să plece în glorie de la ASF.

Totuşi, deocamdată Mişu Negriţoiu ocupă fotoliul de preşedinte la ASF, unde, pe lângă salariul de 13.000 de euro, beneficiază şi de pensie. În declaraţia de avere depusă pe 1 iunie 2016, Mişu Negriţoiu menţionează un venit de 52.137 lei din pensie.

Cristian Roşu a declarat, ieri, agenţiei citate că nu i s-ar fi propus funcţia lui Negriţoiu şi că nu ştie dacă ar accepta-o.

Acesta a declarat că nu este rudă cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, aşa cum s-a vehiculat în presă.

Roşu are o experienta de peste 15 de ani in domeniul financiar, având şi funcţia de director general al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

El beneficiază de o imagine mai degrabă bună în rândul jucătorilor din piaţă.

"Cred că Roşu este cel mai potrivit, în acest moment, să preia şefia ASF. Cred că el are şanse 90% să preia acest post", a declarat preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), Cristian Muntean, pentru news.ro.

"Am o părere bună despre dânsul, este o persoană cu care se poate lucra", a afirmat, pentru aceeaşi agenţie, Preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR), Bogdan Andriescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb