Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat astăzi că trebuie "lucrat foarte mult" la realizarea unei legislaţii în domeniul medical şi a spus că în perioada pandemiei a observat personal că managementul (n.r. - unor unităţi medicale) "lasă de dorit", iar Direcţiile de sănătate publică trebuie să fie "reevaluate, reaşezate, redaptate" cerinţelor din prezent, transmite Agerpres.
"Ce ştim acum? Că trebuie lucrat foarte mult la o legislaţie, avem o lege a reformei în sănătate care din 2006 are peste 1.500 de amendamente, încât nu îi mai recunoaştem forma iniţială, avem un management care, evaluat practic la faţa locului în toate aceste luni şi personal de către mine, lasă de dorit, avem nişte Direcţii de sănătate publică care trebuie reevaluate, reaşezate şi readaptate cerinţelor din ziua de astăzi. Avem nişte sisteme de răspuns care, la fel, trebuie adaptate unei situaţii de criză. Ţin să menţionez în toată perioada colaborarea foarte bună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă", a spus ministrul, la "Black Sea and Balkans Security Forum".
Potrivit lui Tătaru, telemedicina nu mai trebuie lăsată deoparte.
"Ce am descoperit în această pandemie? Am redescoperit telemedicina şi cred că această redescoperire nu mai trebuie lăsată undeva deoparte şi trebuie adaptată cel puţin, dacă nu în totalitate, acelor zone din ţară unde accesul este destul de greu", a mai arătat ministrul.
Tătaru a mulţumit corpului medical pentru că a răspuns "prompt solicitărilor" în contextul pandemiei cu noul coronavirus.
"Dacă stăm să evaluăm toate aceste creşteri (n.r. ale numărului de infectări), coroborate cu o perioadă de vid legislativ, considerăm că sistemul medical a răspuns prompt chiar şi la această creştere şi la această forţare, să spunem, chiar dacă personalul medical ajunsese la o cumpănă, la o oboseală, să poată răspunde totuşi într-o măsură fermă la mijloace de dezinformare, la anumiţi influenceri sau anumite curente negaţioniste într-o bagatelizare a primei părţi a pandemiei. (...) Ţin să mulţumesc şi pe această cale corpului medical care a răspuns prompt acestor solicitări", a declarat Tătaru.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.09.2020, 14:34)
greaua mostenire nelutue! bag-o p-asta cu greaua mostenire!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.09.2020, 18:16)
si ce naiba au facut 6 luni
3. Soluția ???
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2020, 12:48)
O apocalipsă.....
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.09.2020, 10:03)
Sa radem de acest PACALA al medicinei romanesti. Sa radem de idioteniile pe care le spune si sa PLANGEM pentru romanii morti din cauza sistemului medical condus de acest MACELAR nu MEDIC.Sa vii ca ministru al sanatatii si sa spui ca DSPurile sunt vraiste,ca spitalele din romania au fost inchise(din ordinul lui),pentru ceilalti bolnavi care nu sunt depistati cu covid,este ca si cum un mecanic auto ar taia furtunele de la sistemului de franare de la o masina.Romanii se imbolnavesc si mor pe capete,fara ca sistemul medical sa poata macar sa reduca cel putin numarul mortilor,iar doctorul MENGELE de BOTOSANI are numai cuvinte de lauda pentru sistem.Cu toate aceste nenorociri,PNL,doreste sa tina alegeri,care cu siguranta vor duce la doua lucruri si anume:-fie un absenteism major la urne,in avantajul PNL),fie o imbolnavire majora a romanilor. Aceste lucruri nu conteaza,asa a hotarat TARTORUL de la cotroceni.A TREBUIT sa MOARA niste ROMANI,ca el si PNL sa castige alegerile.!