NELU TĂTARU: "În ultima săptămână, la nivel naţional mergem pe un număr de infectaţi pe care îl putem pune în legătură cu şcoala"

A.P.
Miscellanea / 2 octombrie 2020

NELU TĂTARU

NELU TĂTARU

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că creşterea numărului de cazuri de coronavirus poate fi atribuit începerii anului şcolar, astăzi, la Ministerul Educaţiei.

Acesta a declarat că: "În ultima săptămână la nivel naţional mergem pe un număr pe care îl putem pune în legătură cu şcoala: 276 de copii între 0 şi 9 ani şi 597 între 10-19 ani.

Astăzi am discutat la Ministerul Educaţiei cu toţi inspectorii şcolari judeţeni: avem un parteneriat atât noi, părinţii, profesorii, fiecare avem o parte pe care trebuie să o respectam. Ziua se compune din transport către şcoală, ziua şcolii, transport de la şcoală către casă, lucrul în familie, jocuri în parcuri. Noi trebuie să respectăm aceste reguli".

El a mai precizat: "Cei care sunt testaţi aşteaptă rezultatul în izolare la domiciliu sau în carantină. 10 zile, având avizul DSP-ului cu care poate lua acel concediu medical".

Întrebat cu privire la cazul elevului de la liceul Şincai, care are un tată confirmat şi familia nu a avut posibilitatea să facă un test de coronavirus, ministrul Sănătăţii a răspuns: " Dacă este în contact direct, acel elev rămâne acasă, în carantină, şi testul se face după definiţia de caz atunci când prezintă simptomatologie în cele 14 zile".

Ministrul a precizat că activitatea didactică dintr-o clasă este suspendată la un caz pozitiv, iar într-o şcoală, la trei cazuri pozitive.

El a mai declarat:"Metoda carantinării la domiciliu cu urmărirea asimptomatică şi testarea la apariţia simptomelor este protocolul care funcţionează acum."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb