Nemţii susţin intrarea noastră în Schengen

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Politică / 23 septembrie 2011

Reprezentanţii economiei germane susţin aderarea rapidă a ţării noastre la spaţiul Schengen şi aplicarea strategiei UE pentru regiunea Dunării, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Transportul de mărfuri şi persoa-ne fără probleme de-a lungul Dunării de la Ulm până la Constanţa este o viziune pentru care merită să munceşti", a afirmat Preşedintele Comitetului de Est al Economiei Germane, dr. Eckhard Cordes, în deschiderea Conferinţei Româno-Germane pentru IMM-uri, care a avut loc ieri, la München.

Preşedintele Comitetului de Est a apreciat, în discursul său, eforturile pentru aplicarea reformelor în Româ-nia, dar a subliniat şi deficitele existente în administraţia publică şi în sistemul juridic: "Nu este un secret pentru nimeni că sunt necesare îmbunătăţiri în ceea ce priveşte metodele transparente în administraţie şi siguranţa în domeniul juridic. Aceste subiecte influenţează în mod evident deciziile investiţionale ale firmelor mici şi mijlocii".

Foarte importantă rămâne combaterea corupţiei şi o îmbunătăţire a capacităţilor tehnice şi administrative în administraţie, pentru a accesa fondurile europene disponibile şi a le folosi acolo unde este nevoie şi cu un scop bine definit.

Frank Dollendorf, director al departamentului de economie externă din cadrul IHK München, a declarat: "România a evoluat în ultimii ani de la producţia manuală la o producţie modernă automatizată. În anii 2007 şi 2008, România a fost cea mai căutată destinaţie pentru investiţii străine din Europa de Est. Vedem în continuare un potenţial ridicat, mai ales după ce măsurile de austeritate pentru combaterea crizei economice au început să dea roade".

România a depăşit, datorită unui program consecvent de consolidare, recesiunea din anii 2009 şi 2010, se arată în comunicatul Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

Pentru anul în curs, se estimează o creştere economică de 1,5%. În primul semestru al lui 2011, a fost consemnată o creştere de 23%, la peste 8 miliarde euro.

Germania este cel mai important partener comercial al României. În acest an, comerţul dintre România şi Germania a avut o evoluţie pozitivă. Exporturile noastre către nemţi au crescut cu 28%, la 3,9 miliarde euro, în timp ce importurile noastre din Germania au crescut cu 18%, la 4,1 miliarde euro.

În România activează circa 8.000 de firme cu capital german. "România nu trebuie neglijată, fiind o importantă destinaţie pentru achiziţii sau investiţii", consideră dr. Radu Merica, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane. Şanse mari în colaborarea româno-germană o au mai ales sectorul agricol, industria alimentară şi de ambalaje, dar şi protecţia mediului, domeniul sănătăţii şi cel al construcţiilor de maşini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb