Nestle îşi intensifică eforturile de combatere a schimbărilor climatice la nivel global

A.B.
Comunicate de presă / 4 decembrie 2020

Nestle îşi intensifică eforturile de combatere a schimbărilor climatice la nivel global

În calitate de semnatar al angajamentului ONU "Business Ambition for 1.5°C", Nestle este una dintre primele companii care îşi prezintă planul detaliat pe perioadă determinată, chiar înainte de termen. Compania ia măsuri pentru a-şi reduce emisiile la jumătate până în 2030 şi pentru a atinge emisii nete zero până în 2050 - chiar şi pe măsură ce compania se dezvoltă, transmite un comunicat de presă.

Acţiunile sprijină fermierii şi furnizorii să implementeze practici agricole regenerative, prevăzând totodată plantarea a sute de milioane de copaci în următorii 10 ani şi finalizarea tranziţiei companiei la energie verde în proporţie de 100% până în 2025. În plus, Nestle creşte continuu numărul de branduri cu amprentă de carbon neutră.

Preşedintele Nestle, Paul Bulcke, a declarat: "Consiliul recunoaşte importanţa strategică a luării de măsuri decisive pentru a aborda schimbările climatice. Acesta susţine accelerarea şi extinderea muncii noastre, pentru a asigura succesul pe termen lung al companiei şi pentru a contribui la un viitor sustenabil pentru generaţiile viitoare."

Aceste măsuri sunt rezultatul unei evaluări complete a activităţilor şi operaţiunilor Nestle, pentru a înţelege amploarea provocării şi a genera acţiunile necesare pentru găsirea unor soluţii eficiente şi cu impact semnificativ. Compania a emis 92 de milioane de tone de emisii de gaze cu efect de seră în 2018, care vor servi drept nivel de referinţă pentru măsurarea progresului.

"Abordarea schimbărilor climatice nu poate aştepta, şi nici noi. Este esenţială pentru succesul pe termen lung al companiei noastre", a declarat Mark Schneider, CEO Nestle. "Avem oportunitatea unică de a aborda schimbările climatice, având în vedere că operăm în aproape toate ţările din lume şi avem dimensiunea, amploarea şi sfera de influenţă pentru a face diferenţa. Pentru a ne reduce amprenta ecologică, vom colabora cu fermieri, parteneri din industrie, guverne, organizaţii neguvernamentale şi consumatori".

Măsurile Nestle pentru a atinge emisii nete zero se axează pe trei domenii principale:

Compania lucrează deja cu peste 500.000 de fermieri şi 150.000 de furnizori, sprijinindu-i sprijini în implementarea practicilor agricole regenerative. Astfel de practici îmbunătăţesc sănătatea solului şi menţin şi refac diverse ecosisteme. Pentru stimularea acestora, Nestle achiziţionează materia primă rezultată din practici agricole regenerative la un preţ peste nivelul pieţei, cumpără cantităţi mai mari sau asigură co-investiţia în cheltuielile de capital necesare. Nestle se aşteaptă să achiziţioneze peste 14 milioane de tone de ingrediente prin agricultura regenerativă până în 2030, contribuind semnificativ la creşterea cererii pentru astfel de bunuri.

Nestle îşi extinde şi programul de reîmpădurire pentru plantarea a 20 de milioane de copaci în fiecare an, în următorii 10 ani, concentrându-se pe zonele de unde obţine materia primă necesară în procesul de producţie. Mai mulţi copaci înseamnă mai multă umbră pentru culturi, mai mult dioxid de carbon neutralizat, recolte mai mari şi beneficii în ceea ce priveşte biodiversitatea sau sănătatea solului. Până în 2022, compania şi-a propus să se asigure că principalele lanţuri de aprovizionare ale companiei cu mărfuri esenţiale, inclusiv ulei de palmier sau soia, vor fi asociate exclusiv cu practici sustenabile şi nu vor cauza defrişări în mod direct sau indirect. Prin eforturi precum acestea, Nestle construieşte parteneriate pe termen crescut şi oferă comunităţilor agricole mai multă siguranţă şi venituri mai mari.

În operaţiunile sale, Nestle preconizează să finalizeze tranziţia la energie 100% regenerabilă a celor 800 de locaţii din cele 187 de ţări în care operează, în următorii cinci ani. Compania îşi schimbă flota globală de vehicule, alegând alternative care generează emisii reduse şi va reduce călătoriile de afaceri până în 2022, găsind soluţii pentru compensarea amprentei de carbon a acestora. De asemenea, implementează măsuri de protejare şi regenerare a apei şi abordează în operaţiunile sale risipa de alimente.

În cadrul portofoliului de produse, Nestle îşi extinde continuu oferta de alimente şi băuturi pe bază de plante şi reformulează produsele pentru a le face mai ecologice. În plus, creşte numărul de branduri cu o amprentă de carbon neutră, pentru a le furniza consumatorilor posibilitatea de a contribui la lupta împotriva schimbărilor climatice. Alimentele pe bază de plante Garden Gourmet şi suplimentele Garden of Life vor avea o amprentă de carbon neutră până în 2022, care se adaugă listei anunţate deja la nivel global pentru 2022 pentru brandurile Nespresso, S.Pellegrino, Perrier şi Acqua Panna, restul brandurilor de apă îmbuteliată sub Nestle Waters atingând acelaşi obiectiv până în 2025.

Magdi Batato, vicepreşedinte executiv şi şef operaţiuni, a declarat: "Cu aproape două treimi din emisiile noastre provenite din agricultură, este clar că agricultura regenerativă şi reîmpădurirea sunt punctele centrale ale traiectului nostru către emisii nete zero. Aceste eforturi vor reduce emisiile de carbon şi vor îmbunătăţi biodiversitatea la scară largă".

Nestle va investi 3.2 miliarde de franci elveţieni în următorii 5 ani pentru finanţarea acestor măsuri, inclusiv 1.2 miliarde de franci elveţieni destinaţi promovării agriculturii regenerabile de-a lungul lanţului de aprovizionare. Aceste investiţii vor fi făcute prin optimizări operaţionale şi structurale pentru a nu genera costuri suplimentare de-a lungului lanţului valoric.

Obiectivele Nestle de reducere a emisiilor au fost aprobate de iniţiativa Science Based Targets (SBTi), în concordanţă cu nivelurile necesare pentru îndeplinirea obiectivelor ale Acordului de la Paris. SBTi este o colaborare a organizaţiilor non-profit considerată standard internaţional de aur pentru evaluarea angajamentelor privind zero emisii. Nestle va furniza actualizări anuale pentru a oferi transparenţă cu privire la progresele sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb