NEW YORK TIMES: Serviciile secrete ruse, acuzate de propagandă în privinţa covid

A.P.
Internaţional / 29 iulie 2020

Serviciile secrete ruse, acuzate de propagandă în privinţa covid

Mai multe rapoarte declasificare ale agenţiilor americane de intelligence acuză Moscova că propagă în mediul online, prin mai multe site-uri, articole false şi dezinformări privind pandemia coronavirus, folosind tehnici mai rafinate faţă de cele utilizate la prezidenţialele americane din 2016, notează jurnaliştii New York Times, preluat de g4media.

Articolul, semnat de E. Barnes şi David E. Sanger, arată că dezinformarea propagată de agenţiile ruseşti conectate la guvernul de la Moscova continuă să influenţeze americanii în alegerile prezidenţiale care se apropie.

Conform NYT, agenţia militară rusească de intelligence, cunoscută drept GRU, a folosit site-ul InfoRos, conectat de guvernul de la Moscova, dar şi alte siteuri apropiate regimului Putin, pentru a promova dezinformări în limba engleză în ceea ce priveşte pandemia, amplificând argumente false venite din partea Chinei, cum că noul coronavirus a fost creat de armata SUA, dar şi articole prin care se induce ideea că performanţele sistemului medical din Rusia pot aduce o stare de relaxare în relaţiile cu Washingtonul.

Eforturile de dezinformare din prezent sunt o rafinare a ceea ce a încercat să facă Rusia în alegerile din 2016, mai arată documentele declasificate citate de jurnaliştii NYT.

Aceştia mai spun că în ceea ce priveşte conturile false din social media şi booţii folosiţi de ruşi pentru a rostogoli articolele false, acestea sunt uşor de eliminat. Însă este mai dificil să opreşti diseminarea acestor articole care apar pe site-uri care par legitime, conform experţilor externi, conform New York Times.

În această privinţă, Facebook a început să eticheteze poveşti sponsorizate de oficioasele ruseşti RT şi Sputnik. Dar este mai greu pentru companiile de social media să identifice şi să eticheteze articole care sunt postate de siteuri conspiraţioniste, conform experţilor.

Multe dintre dezinformările create de agenţiile de intelligence ruseşti sunt propagate prin InfoRos, un site controlat de guvernul de la Moscova, dar şi de OneWorld.Press, un site presupus independent, despre care oficiali ai SUA afirmă că are legătură cu GRU.

Oficialii americani spun că şi alte siteuri, cum ar fi GlobalResearch.ca, amplifică în mod constant propaganda GRU, dar oficialii de la Washington nu au putut să facă legătura directă cu agenţiile de intelligence ruseşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb