Nexia: "Măsura de reducere TVA la pâine nu va deservi la combatarea evaziunii fiscale"

F. A.
Comunicate de presă / 2 august 2013

Măsura de reducere a TVA la produsele de panificaţie, la 9%, este binevenită pentru o anumită categorie de populaţie, însă este greu de crezut că va deservi scopului declarat şi anume combaterea evaziunii fiscale în această zonă, a declarat Luminiţa Ristea, partener CRG Nexia, companie care oferă audit financiar, servicii conexe, contabilitate, consultanţă fiscală şi de afaceri, se precizează într-un comunicat de presă remis redacţiei.

"Măsura este în principal, un avantaj acordat anumitor contribuabili care activează în sectorul energiei prin facilitarea unui flux de numerar mai ≪fluid≫, fără indisponibilizarea unor sume de bani ce urmează să fie rambursate de către stat. Această măsură vine să mai ≪îndulcească≫ situaţia pentru companiile din acest sector, care au fost destul de afectate de schimbările aduse de Ordonanţa 57/2013 în ceea ce priveşte reducerea numărului certificatelor verzi pentru fiecare megawatt produs din surse regenerabile şi impactul asupra credibilităţii finanţatorilor. Această Ordonanţă a afectat foarte mult activitatea de finanţare a acestor business-uri prin modificarea ipotezelor iniţiale folosite la obţinerea finanţării şi creşterea implicită a duratei de recuperare a investiţiei. Prin noua măsură propusă pentru Codul Fiscal se va da o gură de oxigen industriei, prin faptul că acei producători de energie electrică care îndeplinesc criteriile din Ordonanţă vor benficia de regimul de taxare inversă", potrivit domniei sale.

"Pe lângă avantajul pe care îl aduce contribuabilului în zona de cash-flow, această prevedere va avea ca efect şi combaterea evaziunii fiscale pe lanţ, pentru că nu se va mai colecta TVA şi, deci, se vor opri rambursările ilegale de TVA. Este important de ştiut că această prevedere se va aplica limitat doar pentru două categorii de contribuabili din zona de livrare şi transfer, şi nu pentru toată piaţa. Este o soluţie inteligentă pentru piaţă, care vine în avantajul contribuabililor cinstiţi care lucrează corect şi care îi va ajuta mult în zona de cash-flow ", a mai declarat Luminiţa Ristea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb