Nicolae Ciucă, aviz favorabil în Comisiile de apărare

A.M.
Politică / 17 februarie 2020

Nicolae Ciucă, aviz favorabil în Comisiile de apărare

Actualizare - Marcel Vela: Am organizat 198 de acţiuni operative şi am executat 250 de percheziţii domiciliare. Am început şi o curăţenie în interior. Prin DGA am realizat 117 teste de integritate cu privire la personalul din Minister de către structura cu responsabilitate în acest domeniu. Din 117 doar trei cazuri au manifestat o conduită neconformă, să vorbesc pe româneşte au căzut în păcat, 114 au rezistat tentaţiei" a arătat ministrul desemnat."

Actualizare - Marcel Vela, propus ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Orban 2, este audiat în comisiile parlamentare reunite de apărare. Vela a venit la audiere împreună cu şeful său de cabinet, Traian Berbeceanu, şi a precizat că principalul său obiectiv îl reprezintă creşterea încrederii populaţiei în instituţiile de ordine publică şi siguranţa cetăţeanului, ceea ce impune continuarea unor măsuri de eficientizare şi modernizare a ministerului.

Marcel Vela a precizat: " Ordinea publică şi siguranţa cetăţeanului sunt foarte importante şi principalul scop al meu, ca ministru, şi al echipei care este acum în fruntea MAI este creşterea încrederii populaţiei în instituţiile din domeniul ordine publică şi siguranţa cetăţeanului, lucruri care impun continuarea unor măsuri de eficientizare şi modernizare a MAI. În acest context, sunt necesare măsuri de reformă privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, soluţii de reorganizare a Poliţiei Române, toate acestea pentru a consolida structurile operative implicate în lupta împotriva infracţionalităţii, a reţelelor de trafic de persoane şi droguri, contrabandă şi criminalitate organizată."

Vela a subliniat că Jandarmeria şi a Poliţia Română trebuie să fie organizate pe criterii de competenţă şi apreciate ca instituţii aflate în mod real în slujba cetăţeanului.

Marcel Vela a mai spus că doreşte introducerea unei limite a mandatelor în funcţii de conducere pentru şefii de inspectorate judeţene, poliţie municipală, orăşenească şi pentru directorii din direcţiile ministerului.

Actualizare - Aviz favorabil în Comisiile de apărare pentru ministrul propus al Apărării, Nicolae Ciucă. Au fost 13 voturi pentru, trei voturi împotrivă şi opt abţineri.

Ciucă a afirmat, la audierile din Parlament, că nu consideră pensiile militarilor drept "pensii speciale", că vrea ca soldaţii să nu se afle "pe ultima linie" a grilei salarizării, dar şi că nu crede că în prezent pot fi produse vaccinuri la Institutul Cantacuzino. El nu a răspuns comentariilor unor reprezentanţi ai PSD care au făcut referire la faptul că propriul partid nu îl va vota în plen.

Ministrul propus al Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă susţine că nu consideră pensiile militarilor drept pensii speciale, ci nişte drepturi primite de la stat, aşa cum se întâmplă încă de la Alexandru Ioan Cuza încoace.

"În momentul de faţă sunt activităţi de coordonare cu mediul asociativ militar în ceea ce priveşte partea de eliminare a inechităţilor. Pensiile militare în modul nostru de a înţelege acest aspect nu sunt pensii speciale, sunt pensii militare de stat. De la 1860 încoace, de la Alexandru Ioan Cuza militarii şi nu numai militarii toţi cei din structurile de apărare, au beneficiat de pensii de serviciu" a spus Ciucă.

El a afirmat că îşi doreşte ca militarii români să nu fie plasaţi "pe ultima linie a grilei de salarizare"

"Dacă se va revedea legea salarizării mi-aş dori foarte tare ca militarii să nu mai fie pe ultima linie de salarizare. (...) Nu cred că merită soldatul român să fie pe ultima linie a grilei de salarizare" a precizat Ciucă.

Acesta a precizat că există "argumente" astfel încât să nu fie redus numărul de personal din armată.

"Este greu să venim cu argumente prin care să reducem efectivele Ministerului Apărării".

Nicolae Ciucă a fost întrebat şi despre rolul Institutului Cantacuzino, Ciucă a spus că nu crede că în momentul de faţă acolo se pot produce vaccinuri.

"În momentul de faţă nu cred că suntem în măsură la Institutul Cantacuzino să putem să ne angajăm să producem astfel de substanţe, vaccinuri, deci nu putem să facem acest lucru" a afirmat ministrul desemnat al Spărării.

Întrebat despre contractele esenţiale din domeniul militar, Ciucă a afirmat că singurul contract esenţial blocat este cel privind achiziţia corvetelor. "Nu ne putem pronunţa până nu va exista o decizie a instanţelor", a afirmat Nicolae Ciucă.

Ministrul propus al Apărării Naţionale a arătat, în timpul audierilor, că ministerul nu a reuşit să atragă decât câteva sute de rezervişti voluntari, el spunând că este nevoie de modificarea legii în acest sens.

Fostul şef al Statului Major al Armatei a făcut referire şi la situaţia rezerviştilor, în condiţiile în care foarte puţini dintre aceştia doresc redevină activi în cadrul MApN.

---

Actualizare - Florin Cîţu, ministrul propus pentru Finanţe, a primit aviz de respingere din partea comisiilor reunite de buget-finanţe ale Parlamentului, după o audiere de aproape trei ore şi presarată cu multe discuţii tensionate şi ironii. Au fost 18 voturi pentru şi 18 împotrivă.

---

Actualizare - Florin Cîţu: Am ales un ritm gradual de reducere a deficitului pentru a trece de la o politică fiscală prociclică la una anticiclică. E un plan credibil. Referitor la cheltuieli, nu e nimic suplimentar, e legislaţia în vigoare. Ce am putut am oprit: am îngheţat indemnizaţiile, veniturile demnitarilor, dar Parlamentul ne subminează."

---

Actualizare - Claudiu Năsui (USR) către Florin Cîţu: "Odată ce aţi devenit ministru, nu aţi mai făcut lucruri promise. Cel mai grav e această creştere a deficitului. Ştiu că e moartea pasiunii să vorbeşti despre deficit, dar el va avea un impact major asupra României."

---

Actualizare - Florin Cîţu: "Obiectivul nostru politic îl reprezintă alegerile anticipate şi locale în două tururi. Acest guvern a picat pentru că şi-a asumat răspunderea pentru două tururi. Mergem pe varianta doi, alegeri anticipate. E nedrept să spuneţi că amendamentele nu au fost aprobate, chiar am aprobat amendamente."

---

Actualizare - Florin Cîţu, audiat în Parlament: "Banii pentru creşterea pensiilor sunt în buget, aplicarea Legii pensiilor ţine de Ministerul Muncii."

Întrebat în mod repetat despre creşterea pensiilor de Marius Budăi, care i-a cerut să răspundă cu Da sau Nu la întrebarea dacă pensiile cresc de la 1 septembrie, Florin Cîţu a repetat răspunsul: "Banii sunt prevăzuţi în buget, aplicarea Legii pensiilor ţine de Ministerul Muncii".

Florin Cîţu începe audierea prezentând priorităţile pentru 2020 - Informatizarea şi reformarea ANAF.

"Pe ce duc împrumuturile făcute de Ministerul Finanţelor: se plătesc lunar de la buget salarii de peste 9 miliarde de lei, medicamente 4 mld lei, cheltuieli de capital 2 miliarde de lei, pensii şi ajutoare 10 miliarde de lei.

Noi ne împrumutăm mai ieftin decât piaţa. Alegaţia că ne împrumutăm mai scump nu are sens.Vom face o strategie pentru instituţiile bancare la care statul este acţionar. Aceste instituţii nu sunt cele mai profitabile din piaţă, noi vrem să le facem profitabile şi să aducă dividende la bugetul de stat.", a declarat Florin Cîţu.

---

Actualizare - Costel Alexe, propus ministru al Mediului în guvernul Orban II, a primit aviz negativ în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

Votul pentru învestirea lui Costel Alexe în funcţia de ministru al Mediului în Guvernul Orban II a fost: 15 voturi "pentru", 17 voturi "împotrivă" şi o abţinere.

---

Actualizare - Costel Alexe: "PSD şi-a pierdut orice credibilitate în faţa românilor în privinţa stopării tăierilor ilegale de păduri."

---

Actualizare - Doina Pană (PSD) lui Costel Alexe: "Nu aveţi ce căuta la audieri, pentru că aţi demonstrat că sunteţi populist, demagog şi un real pericol pentru România. Nu puteţi spune nimic rău de PSD legat de păduri. Dacă aveţi critici faţă de dl Deneş, faceţi plângere la parchet."

---

Actualizare - Costel Alexe, audiat în comisiile parlamentare: "Nu s-a pus nici măcar o secundă problema să desfiinţăm gărzile forestiere sau să le luăm din atribuţii."

"Cele mai mari hoţii de păduri au fost în ultimii doi ani, după cum spun rapoartele Gărzii forestiere: Maramureş - 110 mii metri cubi, Bistriţa Năsăud - peste 30 mii metri cubi, Sibiu - peste 20 mii de metri cubi. Se taie mult şi în Cluj, Caraş Severin şi Neamţ. După dna Doina Pană, un ministru bun, acest minister a fost condus de cel mai slab ministru - dl Deneş. Nu am găsit nicio măsură bună pe care să o fi luat. Tăierile ilegale în judeţul Bistriţa Năsăud, din care era ministrul, au crescut cu 24%.

Am comprimat în aceste 3 luni măsuri pe care cei de dinainte nu le-au luat în 3 ani. Vrem să facem cea mai amplă campanie de împăduriri din România.", a explicat Costel Alexe.

Costel Alexe, propus ministru al Mediului în guvernul Orban 2, a declarat, luni, în cadrul audieriilor, că situaţia în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor este mult mai gravă decât în celelalte domenii.

"În Capitală gradul de colectare separată şi de reciclare este de doar 8%. Nu pot să-mi explic, nici cei de la Comisie, cum reuşim să aducem atât de multe resurse la groapa de gunoi, în loc să le reciclăm. Depozitele de deşeuri au atins de mult 75% gradul de umplere. Primăria Capitalei tratează acest subiect la diverse.", a precizat ministrul propus.

De asemenea, despre calitatea aerului Costel Alexe a afirmat că multe date au fost ţinute la secret deoarece avem depăşiri în mai toată ţară, mai ales pe principalele artere de circulaţie, iar reprezentanţii Gărzii de mediu nu au făcut nicio verificare.

"Cum e posibil să primeşti comunicare de la CE că ai 23.000 de decese din cauza poluării pe an şi nimeni să nu vorbească despre asta?

Vom face un program prin care românii să îşi poată achiziţiona maşini mult mai prietenoase cu mediul. Investim în infrastructura verde de staţii de încărcare.", a menţionat Alexe.

---

Ludovic Orban a declarat, luni, înainte de audierile miniştrilor, că merge mai departe cu aceştia din urmă indiferent de votul din comisii, precizând că obiectivul liberalilor este declanşarea alegerilor anticipate, transmite Hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, premierul a comentat că ar fi ridicol ca PSD să voteze un Cabinet pe care el îl conduce ca să împiedice anticipatele, deoarece nu ar putea justifica această decizie în faţa propriului electorat.

"PNL urmăreşte prin declanşarea procedurii de anticipate să dea puterea în mâna românilor. Tot calendarul, procedurile aferente declarării anticipatelor urmăresc acest obiectiv, de a oferi românilor puterea, astfel încât românii să aleagă un parlament cinstit şi onest. (...) Obiectivul negocierilor este unul singur: îndeplinirea condiţiilor constituţionale pentru dizolvarea parlamentului. Audierile se derulează în nişte condiţii politice care sunt rezultatul alegerilor din 2016. Indiferent cum vor vota parlamentarii PSD, pentru mine important este ca miniştrii să prezinte ce au făcut. Nu ne interesează votul în comisii pentru că e viciat de lipsa de legitimitate a actualului parlament", a spus Orban.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. De ce actualul parlament nu are legitimitate?Nu a fost ales de catre popor?Orban nu stie cum sa mai minta in stanga si in dreapta.Toate fructele sunt putrede.Asa se intampla cand inlocuiesti o persoana semianalfabeta cu alta alcoolica.

    1. Si dna Tzurca este la fel ca dna Veorica, poate chiar mai jos.

      Mai jos ca doamna Veorica nu mai e nimic.

      Veorica e limita Universului.

    Este bine ca d-nul general se gandeste la rezervisti si ca sustine respectarea drepturilor dobandite de cei care au servit "patria " sub drapel. Dar, nedreptatile rezultate din aplicarea celor doua ordonante, 57 si cea mai nedreapta, 59, a PSD-ului, au rupt in doua masa de rezervisti . Rezervistii pensionati dupa 2017, care favorizati de modul de calcul a pensiei si-au asigurat o pensie buna si - militari, ( in general disponibilizati) rezervisti discriminati de cele doua ordonante, ce cu greu isi asigura cele necesare traiului, desi conform legii 223/2015, asa cum a fost emisa de Parlamentul Romaniei toti ar fi trebuit fim egali in fata legii. Ca fost militar este bine ca dn-sa sa nu uite ca in final factorul uman este cel care decide. Cei care astazi sunt cu arma in mana, prin misiuni, maine vor fi rezervisti. Si ei vad ce ne-a facut noua PSD-ul. Si nu vor sa ajunga la fel. Nu domnule general?

    Ne vedem la alegeri ! 

    1. cind am citit ca sint cu arma-n mina azi ma gindeam ca poate vin si la parlament sa voteze...tot cu arrma-n mina...poate animalele politice de acolo vor auzi in sfirsit fluieratul a paguba din popor

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb