NICOLAE CIUCĂ:  "În 2020, MApN a efectuat plăţi directe către operatori din economia naţională în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei"

S.B.
Politică / 4 februarie 2021

"În 2020, MApN a efectuat plăţi directe către operatori din economia naţională în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei"

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a anunţat, joi seară, că Ministerul Apărării Naţionale a susţinut, în 2020, economia naţională, făcând plăţi directe de peste 1,5 miliarde de lei către operatorii economici, informează news.ro.

De asemenea, s-au făcut plăţi pentru lucrări de infrastructură de circa 750 de milioane de lei, iar Ciucă anunţă că în 2021 va fi păstrat acelaşi trend. Ministrul Apărării şi cel al Economiei, Claudiu Năsui, au avut joi o discuţie despre achiziţiile certe pe care le va face Armata, dar şi despre programele de înzestrare.

"În 2020, M.Ap.N. a efectuat plăţi directe către operatori din economia naţională în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei. De asemenea, s-au efectuat plăţi pentru lucrări de infrastructură de circa 750 de milioane de lei. Ministerul Apărării Naţionale doreşte să implice cât mai mult industria naţională de apărare în programele de înzestrare ale Armatei României, iar pentru a atinge acest deziderat, m-am întâlnit, astăzi, cu domnul Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului", a scris, joi seară, pe Facebook, Nicolae Ciucă.

Minsitrul a precizat că specialiştii militari au prezentat echipei de la Ministerul Economiei programele esenţiale de înzestrare pentru următorii 10 ani, precum şi o proiecţie a achiziţiilor certe pe care Armata intenţionează să le facă de la operatorii economici naţionali în perioada 2021-2030.

"Cunoscând care sunt nevoile apărării pe linia achiziţiei de echipamente noi, a muniţiilor şi pieselor de schimb, dar şi serviciile de mentenanţă necesare, industria noastră de apărare se poate adapta astfel încât să acopere cât mai mult din cererea militarilor. Vom obţine astfel ca o parte importantă din bugetul apărării să fie injectată în companiile româneşti. Ne-am propus ca în 2021 să menţinem acelaşi nivel al implicării industriei româneşti de apărare, răspunzând astfel unui interes naţional de securitate", a mai scris Ciucă.

Acesta a anunţat că se vor înfiinţa şi locuri de muncă cu un grad ridicat de specializare.

"Vom injecta capital în economia românească şi vom revigora industria naţională de apărare", a mai declarat ministrul Apărării, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Domnule ministru,

    De cand la conducerea M.Ap.N. este "echipa de la Craiova", scoasa in fata probabil de LOV, pensionarii militari sunt discriminati si batjocoriti sistematic, mai ales militarii indisponibilizati cu Ordonanta 7. 

    Spuneti ca ati facut plati catre... operatori... in valoare de 1,5 miliarde. Pensionarii militari au pensiile blocate din 2010, fata de ei insa nu va onorati datoriile.  

    Sunt desigur profitori care si in acest domeniu si-au tras pensii de zeci de mii, mai ales manevrand "Oskarul" de 50 %. Dar cu siguranta ca stiti bine cum si ce, doar ati avut Oskarul cand ati iesit la pensie.  

    Domnule, la butoanele de unde se manevreaza pensiile sunt niste raufacatori care prin actiunile lor, indreptate impotriva pensionarilor militari si-au castigat grede de "general" si colonel si urca in functii, asa cum bine stiti. Ei sunt sunt decorati si laudati pentru banii pe care reusesc cu complicitatea justitiei sa-i fure din buzunarul pensionarului mitar.  

    Acesti raufacatori au falsificat in 2015 Legea 223.  

    Acesti raufacatori au determinat neacordarea mariri pensiilor militare din 2016,s.a., neindexarea, neactualizarea, toate sunt opera acestor raufacatori' 

    Tergiversata PL-X199, contine prevederile introduse de acestia, care lovesc in pensionarii militari si care numai " eliminarea discriminarii " nu o vizeaza.  

    Domnule ministru,  

    Luati-va netrebnicii de la CSP si de mai sus, colonei si generali care nu au alt merit decat ca au spoliat pensionarii militari de drepturile cuvenite stabilite de Parlamentul Romaniei, din gasca lui LOV si plecati la primaria de la Craiova, la LOV. PLECATI!  

    Si plecati capul acolo.

     

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb