NICOLAE CIUCĂ: "Noi concluzii ale situaţiei din Polonia, după întrunirea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori"

V.G.
Politică / 16 noiembrie 2022

"Noi concluzii ale situaţiei din Polonia, după întrunirea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori"

Premierul Nicolae Ciucă a reiterat că Guvernul, prin ministerele de linie, a fost în contact permanent cu autorităţile poloneze şi parte la întreg procesul de analiză, împreună cu partenerii din NATO, după incidentul de ieri seară, când două rachete au lovit teritoriul Poloniei, urmând ca astăzi să apară noi concluzii ale situaţiei, după întrunirea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori, relatează Agerpres.

"Înainte de a începe şedinţa de guvern, vreau să fac referire la incidentul din seara trecută, când două rachete au lovit teritoriul Poloniei. Vreau să reiterez că încă de aseară, împreună cu ministerele şi instituţiile de linie, am fost în contact permanent atât cu autorităţile poloneze, cât şi cu partenerii noştri din Alianţa Nord-Atlantică. Am desfăşurat şi am fost parte la întreg procesul de analiză şi urmează ca în această dimineaţă, la ora 11,00, ora României, să aibă loc întrunirea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori şi în funcţie de analiza şi concluziile prezentate vom comunica firul evenimentelor următoare", a declarat Nicolae Ciucă.

NATO va organiza în această dimineaţă, de la ora locală 10,00 (9,00 GMT), o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori, pentru a discuta despre explozia din estul Poloniei, în apropiere de frontiera cu Ucraina, soldată cu doi morţi, au declarat doi oficiali NATO şi un diplomat european pentru Reuters.

Reuniunea ambasadorilor statelor membre ale NATO va fi prezidată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care va prezenta rezultatele discuţiilor într-o conferinţă de presă, prevăzută să înceapă la 12,30 (11,30 GMT), a menţionat Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat.

Ministerul de Externe polonez a confirmat în noaptea de ieri spre astăzi că un "proiectil de fabricaţie rusă" a ajuns pe teritoriul său, ucigând două persoane.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Prim ministrul polonez a recunoscut ca

    racheta criminala este a lui Zelenski 

    Nu se cerceteaza sub ici o forma daca in momentul ,asazisului,atac rusesdc ,deasupra zonei erau sau nu rachete inamice si care erau traiectoriile lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb