Nicolae Ciucă, noul preşedinte al PNL

Ziarul BURSA #Politică / 11 aprilie 2022

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a fost ales, ieri, preşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), domnia sa fiind singurul candidat la această funcţie.

Moţiunea cu care a candidat Nicolae Ciucă a obţinut 1.060 de voturi favorabile şi 60 anulate în cadrul Congresului extraordinar al partidului, desfăşurat la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

La data de 2 aprilie, Florin Cîţu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al PNL, după ce mai mulţi lideri liberali i-au solicitat acest lucru. Şi Dan Vîlceanu a demisionat din funcţia de secretar general al partidului.

Întrebat dacă va fi candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, Nicolae Ciucă a declarat, ieri: "Nu eu îmi exprim această opinie. Candidatul la prezidenţiale din partea PNL va fi nominalizat de către Partidul Naţional Liberal".

Despre posibilitatea de a pierde funcţia de preşedinte al PNL în cazul în care nu va mai fi premier, Nicolae Ciucă a precizat: "Nu are nicio legătură. (...) Vă referiţi la înţelegerea care a existat la constituirea coaliţiei atunci când se rotesc persoanele în funcţia de premier? În momentul de faţă nu cred că se pune problema şi nici nu vreau să mă gândesc la ceea ce se va întâmpla peste un an, pentru că avem foarte multă treabă de făcut acum. Românii aşteaptă de la noi să rezolvăm probleme care au o dinamică aparte şi îi afectează. (...) Am văzut termene pentru mandate în administraţie, în politică nu există termene".

Nicolae Ciucă a mai spus că funcţia de preşedinte al PNL nu este un privilegiu, ci o onoare şi o mare responsabilitate.

"Nu e deloc un privilegiu să ocupi această funcţie, este o onoare şi o mare responsabilitate pentru tot ceea ce ne-am asumat să facem", a arătat Ciucă, după ce a fost ales preşedinte al PNL. Acesta a afirmat că principalul obiectiv asumat ca preşedinte al PNL este acela de a reda unitatea partidului, de a asigura stabilitatea acestuia şi de a dezvolta România.

Nicolae Ciucă a menţionat că nu are vechime în Partidul Naţional Liberal, nici experienţă politică şi nici nu vrea să pară ceea ce nu este, dar a punctat că nu se va lăsa "prizonier". Înainte să fie ales preşedinte, Nicolae Ciucă a spus: "Forţa unui partid nu stă într-un om. Forţa partidului este dată de primari, consilieri, preşedinţi de consilii judeţene, de senatori şi deputaţi, dar mai ales de toţi membrii PNL şi de votanţii noştri. Este adevărat - nu sunt un membru cu vechime în partid, nu am experienţă politică şi nici nu vreau să par ceea ce nu sunt, dar niciodată nu mă voi lăsa prizonier. Sunt pregătit să îmi asum această funcţie".

Nicolae Ciucă: "Investiţiile sunt cel mai puternic medicament pentru economie în situaţie de criză"

La Congresul de ieri, premierul Nicolae Ciucă a declarat că investiţiile sunt "cel mai puternic medicament" pentru economie în situaţie de criză. Domnia sa a afirmat: "Trebuie să continuăm să modernizăm ţara şi să asigurăm copiilor noştri un viitor stabil, cu educaţie performantă, cu servicii medicale moderne, cu servicii publice de calitate, cu un mediu de afaceri care să poată oferi locuri de muncă la fel de bine plătite şi condiţii de viaţă ca în ţările din vest. Am vorbit despre criză, dar avem şi oportunităţi şi nu ne va ierta nimeni dacă le ratăm. Oglinda partidului nostru este, în acest moment, guvernarea. În acest context, investiţiile sunt cel mai puternic medicament pentru economie în situaţie de criză".

Premierul a arătat că prin bugetul de stat a fost alocată cea mai mare sumă pentru investiţii din ultimii 30 de ani - 88 de miliarde de lei. De asemenea, Ciucă a precizat că România are disponibile aproape 80 de miliarde de euro din fonduri europene în PNRR şi cadrul financiar multianual.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Probabil ca acum se rascolesc in morminte toti Bratienii, vazand ce marioneta penibila a ajuns sa conduca partidul intemeiat de ei!

    1. Bratienii nu s-au ,,rascolit in morminte" cand Catzu era presedinte PNL si premier ???

      S-au rascolit atunci, s-au rascolit si cand PNL s-au aliat cu PSD, se rascolesc acum si se vor rascoli cand PNL la urmatoarele alegeri nu va intra in parlament. De fapt numai exista PNL, exista doar PDL. PNL a fost acaparat de PDL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb