ZIARUL BURSA

11 aprilie 2022
Ediţia din 21.11.2024
Colaj de MAKE

Resetarea NATO: prezenţă militară permanentă la frontiera sa estică, inclusiv în România

V.R.Internaţional / 11 aprilie 2022

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: "Le-am cerut comandanţilor noştri militari să ofere opţiuni pentru o resetare, o adaptare pe termen mai lung a Alianţei" Admiterea Ucrainei în UE, pe repede înainte Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, promite că va pregăti raportul privind candidatura Ucrainei la UE "în câteva săptămâni", după ce va avea răspunsul la chestionarul înmânat în acest sens liderului ţării Colecta pentru sprijinirea Ucrainei - peste 10 miliarde de euro 

Comandanţii militari ai NATO elaborează planuri de desfăşurare a unei forţe militare permanente de amploare pe flancul estic al alianţei, care ar fi capabilă să înfrunte o armată invadatoare, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru Sunday Telegraph, transmit DPA şi Reuters.

Nici Goldman Sachs nu mai are încredere în dominaţia globală a dolarului

Călin RecheaMacroeconomie / 11 aprilie 2022

Călin Rechea

Preşedintele Joe Biden s-a lăudat cu efectul distructiv al sancţiunilor asupra rublei. De atunci, moneda Rusiei s-a apreciat faţă de dolar până la un nivel superior celui înregistrat înainte de invadarea Ucrainei.

Dar problema fundamentală este cu totul alta. Aprecierea rublei, pe fondul deciziei Kremlinului de a cere plata în moneda naţională pentru gazele exportate şi a Băncii Naţionale de a cumpăra aur la un preţ fix în ruble, este doar un "efect colateral" al intrării în perioada de erodare a rolului dolarului ca monedă internaţională de rezervă.

Adrian Mitroi

ADRIAN MITROI, PROFESOR DE FINANŢE COMPORTAMENTALE: "Ca să te poziţionezi investiţional, trebuie să descifrezi spusele politicienilor"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 11 aprilie 2022

"Există mult risc sistemic în piaţa imobiliară şi în cea a criptomonedelor, care se poate revărsa corectiv în piaţa acţiunilor", crede analistul Adrian Codirlaşu, CFA România: "În opinia mea, piaţa americană stă cel mai bine dintre toate pieţele globale de acţiuni" 

Tendinţa de recuperare a căderii cauzată burselor de invazia Rusiei în Ucraina s-a temperat încă din ultima parte a lunii trecute, pe măsură ce războiul din estul Europei continuă, iar băncile centrale îşi înăspresc politica monetară în lupta cu inflaţia ce se află la maxime multianuale. Miercuri, minuta ultimei şedinţe a Rezervei Federale a arătat că oficialii băncii plănuiesc reducerea deţinerilor de obligaţiuni cu 95 de miliarde de dolari pe lună şi că iau în calcul una sau mai multe creşteri a dobânzii-cheie cu 50 de puncte de bază, atitudine ceva mai "hawkish" decât până acum.

"Războiul din Ucraina şi inflaţia - doi factori care influenţează tranzacţiile imobiliare"

"Războiul din Ucraina şi inflaţia - doi factori care influenţează tranzacţiile imobiliare"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 11 aprilie 2022

(Interviu cu Gabriela Folcuţ, Directorul Executiv al Asociaţiei Române a Băncilor) 

Reporter: Cum a încheiat anul 2021 sistemul bancar?

Gabriela Folcuţ: Sistemul bancar românesc a demonstrat, anul trecut, că este agil, solid şi flexibil, aceste caracteristici fiind determinate şi de conlucrarea eficientă cu autorităţile şi de securitatea juridică. Agilitatea sistemului bancar a permis finanţarea economiei româneşti la cel mai ridicat ritm de la criza financiară trecută, creditarea fiind impulsionată de finanţările acordate companiilor.

De la periferie, în centrul politicii: extremismul bine ambalat

Cristian PîrvulescuEditorial / 11 aprilie 2022

Cristian Pîrvulescu

Alegerile prezidenţiale din Franţa pot deveni marele atu al lui Vladimir Putin în războiul pe care-l duce cu Occidentul. În 2017, când Emmanuel Macron a fost ales preşedinte al Franţei, era singurul din cei patru candidaţi cu şanse la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale - ceilalţi trei fiind fostul prim-ministru François Fillon, Marine le Pen şi Jean-Luc Melenchon - care nu era într-o relaţie cu dictatorul de la Moscova.

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, noul preşedinte al PNL

Politică / 11 aprilie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a fost ales, ieri, preşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), domnia sa fiind singurul candidat la această funcţie.

Moţiunea cu care a candidat Nicolae Ciucă a obţinut 1.060 de voturi favorabile şi 60 anulate în cadrul Congresului extraordinar al partidului, desfăşurat la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

Construcţiile din Polonia, lovite din plin de plecarea muncitorilor ucraineni

Construcţiile din Polonia, lovite din plin de plecarea muncitorilor ucraineni

O.D.Internaţional / 11 aprilie 2022

Piaţa construcţiilor din Polonia este grav afectat de războiul din Ucraina.

Polonia a primit în ultima lună 2,2 milioane de refugiaţi din Ucraina, însă este vorba în mare majoritate de femei, copii şi persoane în vârstă. Potrivit datelor oficiale, înaintea invaziei ruseşti, peste 300.000 de ucraineni beneficiau de un permis de sejur în Polonia, însă numărul real este estimat mai aproape de 1,5 milioane.

Piaţa mobilei va trece de 877 miliarde de dolari, la nivel global, până în 2031

STUDIU ALLIED MARKET RESEARCH Piaţa mobilei va trece de 877 miliarde de dolari, la nivel global, până în 2031

(A.V.)Internaţional / 11 aprilie 2022

Creşterea venitului disponibil, a investiţiilor în infrastructură şi înclinaţia tot mai mare a clienţilor către mobilierul modular stimulează piaţa globală de mobilă 

Industria globală a mobilei a fost estimată la 556,36 miliarde de dolari în 2020 şi este preconizată să atingă 877,43 miliarde de dolari până în 2031, în baza unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 3,8% din 2022 până în 2031, potrivit celui mai recent raport Allied Market Research.

Gărâna Jazz Festival, "afiş" de excepţie

Gărâna Jazz Festival, "afiş" de excepţie

O.D.Cultură / 11 aprilie 2022

Iubitorii de jazz au motive de reală satisfacţie, un festival de tradiţie în această zonă muzicală propune un "afiş" de excepţie. Programul pentru Gărâna Jazz Festival 2022 (7-10 iulie 2022) se conturează şi amplifică, reunind alţi muzicieni legendari, îndrăgiţi şi mult aşteptaţi de public.

Sursa foto: facebook/ Ministerul Apărării Naţionale

Eficientizarea industriei de apărare - prioritate a Ministerului Economiei

George MarinescuCompanii / 11 aprilie 2022

400 milioane lei alocaţi pentru investiţii în companiile de stat din industria de apărare Guvernanţa corporativă - singura soluţie pentru redresarea industriei de apărare Noi produse româneşti pentru înzestrarea Armatei Române Strategia Naţională din industria de apărare, întocmită pe baza propunerilor companiilor din domeniu 

Eficientizarea industriei naţionale de apărare, în contextul actualului război care se desfăşoară în Ucraina, reprezintă o prioritate a actualei guvernări, a afirmat Florin Spătaru, ministrul Economiei, la finalul săptămânii trecute, după ce a vizitat cele două unităţi de producţie din Cugir, Fabrica de Armanent şi Uzina Mecanică.

Produse de post cu E-uri: mai aproape de medic decât de Dumnezeu

Produse de post cu E-uri: mai aproape de medic decât de Dumnezeu

O.D.Miscellanea / 11 aprilie 2022

Produsele de post, o parte dintre cele care se găsesc în comerţ, au menirea să ne apropie mai degrabă de medic decât de Dumnezeu. Consumatorii care aleg să prepare o gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau o cană cu lapte de soia şi o gumă de mestecat, vor consuma instant până la 50 de E-uri, potrivit InfoCons.

Nume mari din industria auto se pregătesc pentru intrarea în Formula 1

Nume mari din industria auto se pregătesc pentru intrarea în Formula 1

O.D.Sport / 11 aprilie 2022

Formula 1 trece prin transformări importante, dar acest lucru nu slăbeşte competiţia, din contra, sunt semnale ale unor viitoare consolidări. Grupul Volkswagen şi-a dat acordul prealabil pentru proiectul filialelor sale Porsche şi Audi de a intra în Formula 1 începând cu anul 2026, cu condiţia adoptării tehnologiilor verzi în Campionatul Mondial.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 11 aprilie 2022

MACRO NEWSLETTER 11 aprilie 2022

Macroeconomie / 11 aprilie 2022

Creditul de consum din SUA a crescut masiv peste aşteptări în februarie 2022, cu 41,8 miliarde de dolari, după o creştere cu 8,9 miliarde în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 6,5%, de la 6,1% în luna anterioară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7170
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3244
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9713
Gram de aur (XAU)Gram de aur397.9899

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo