NICOLAE CIUCĂ: "Nu lansam măsura cu vouchere dacă nu aveam fondurile necesare"

G.D.
Politică / 15 aprilie 2022

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, întrebat astăzi la Buzău despre faptul că Florin Cîţu a precizat că va solicita o analiză privind fondurile disponibile pentru susţinerea măsurii decise de către Guvern de acordare a unor vouchere pentru alimente de 50 euro, la fiecare 2 luni, pentru persoanele vulnerabile, că nu ar fi lansat această măsură dacă nu era sustenabilă ca impact financiar. Şeful Executivului a asigurat că există fondurile necesare pentru această măsură, iar 50% din bani sunt bani europeni şi 50% sunt bani de la bugetul de stat, informează News.ro.

"În acest moment valoarea totală a acestei măsuri de asigurare a 50 de euro la două luni pentru persoanele vulnerabile am precizat, din momentul în care am anunţat pachetul de măsuri, că 50% din bani sunt bani europeni, 50% sunt bani de la bugetul de stat. Până în acest moment doresc să subliniez că nu lansam măsura dacă nu aveam fondurile necesare. Fiecare dintre măsurile respective au fost decise în urma identificării impactului bugetar şi sperăm ca, odată cu flexibilizarea tuturor mecanismelor la nivelul UE, aşa cum a discutat, să putem să acoperim cât mai mult din această sumă. Cert este că în acest moment există fondurile necesare pentru asigurarea acestor vouchere", a declarat Nicolae Ciucă, întrebat astăzi, după vizita la Fabrica de ulei Bunge Buzău, despre analiza anunţată de Florin Cîţu privind sustenabilitatea acestei măsuri.

Chestionat despre ce analiză vorbea Florin Cîţu, premierul a replicat: "Am analizat şi în interiorul PNL şi în interiorul coaliţiei aceste măsuri".

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, ieri, la Timişoara, că voucherele de 50 de euro care fac parte din pachetul de sprijin anunţat de coaliţia de guvernare vor fi acordate de la 1 iunie, iar cu ele se vor putea achiziţiona şase produse de bază. Budăi a precizat că primele tichete vor fi finanţate de la bugetul de stat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ciuca, ai lansat masura fara sa ai banii. Esti un prapadit.

    Domnule general,

    Daca ai intreba romanii, trei sferturi dintre ei nu ti-ar cere pomana. Toti romanii stiu ca sunt saraci pentru ca guvernantii si cei din administratia tarii fura. Si majoritatea romanilor ar cere nu sa le dai vauchere si .. Majoritatea romanilor ti-ar cere sa opresti furtul institutionalizat, jefuirea banului public.  

    Majoritatea romanilor te-ar intreba ce a facut Catu cu miliardele de euro care acum ne duc la austeritate. Ca, mai serile trecute un mare "economist" M. C., al tarii spunea ca in conditiile de 50% indatorare, trebuie austeritate si deci salariile romanilor ar trebuii plafonate, taiate... Ma intreb cata minte are acest om. Austeritatea inseamna economii de la buget, austeritatea se refera la cheltuielile bugetare. Ce are salariul unui angajat la o firma din Austria ,.. G , B cu austeritatea. Ma rog. Atat il duce capul, ce sa-i faci.  

    Si domnule general,  

    Daca ai intreba romanii cum sa opresti furtul si jaful banului public, majoritatea ar arata spre justitie. Ca numai acolo este frana. Si toti politicienii si guvernantii de pana acum stiau aceasta, dar s-au facut ca nu stiu.

    Dar, daca doresti domnule general, sa fi retinut de istorie, sa fi retinut ca "Ciuca al nost" nu te face ca nu vezi ce noi romanii cu totii stim, opreste jaful si furtul. Si atunci nu trerbuie sa dai pomana nimanui. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb