NICOLAE CIUCĂ: "Planul Naţional de Luptă împotriva Cancerului va însemna o schimbare de paradigmă"

F.D.
Politică / 5 iunie 2022

"Planul Naţional de Luptă împotriva Cancerului va însemna o schimbare de paradigmă"

Puterea exemplului celor care au învins cancerul poate avea un efect mobilizator şi încurajator pentru toţi cei care descoperă că au acest diagnostic, a transmis, astăzi, premierul Nicolae Ciucă, care a afirmat că Planul Naţional de Luptă împotriva Cancerului va însemna o schimbare de paradigmă, de la schemele de tratament care sunt, uneori, destul de rigide, spre o medicină personalizată, informează Agerpres.

Mesajul său vine în contextul marcării Zilei Naţionale a Supravieţuitorilor de Cancer. Cu această ocazie, Palatul Victoria va fi iluminat astăzi seară, între orele 21,00 şi 23,00, în culorile şi logo-ul simbol ales pentru această zi - Nufărul Galben.

"Iniţiativa de a institui Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer este un adevărat mesaj de speranţă pentru cei care, din păcate, descoperă că au acest diagnostic. Puterea exemplului celor care au învins boala poate avea un efect mobilizator şi încurajator, totodată. Încrederea că şi tu poţi trece peste o astfel de încercare înseamnă că ai deschis calea spre vindecare, cu sprijinul preţios al medicilor şi acces la tratamente'', a evidenţiat premierul.

Potrivit acestuia, în tot acest efort, rolul autorităţilor şi al întregului sistem sanitar este la fel de important atât pe parcursul perioadei de tratament, cât şi după vindecare.

''Vrem ca aceşti oameni să ştie că suntem alături de ei în bătălia pentru viaţă şi că speranţa lor are cu adevărat şanse să se împlinească. În acest sens, Planul Naţional de Luptă împotriva Cancerului, realizat sub patronajul Administraţiei Prezidenţiale, cu experţi din Ministerul Sănătăţii, cu reprezentanţi ai societăţii civile şi cu pacienţi oncologici, va însemna o schimbare de paradigmă, de la schemele de tratament care sunt, uneori, destul de rigide, spre o medicină personalizată care presupune o diagnosticare mai precisă şi un tratament adaptat nevoilor fiecărui bolnav în parte.

Prin acest Plan, România se va alătura ţărilor occidentale în adoptarea tratamentelor inovatoare mai devreme decât până acum, se va pune accent şi pe aspectul psihologic al tratamentului, dar mai ales pe partea de testări şi diagnostice timpurii, iar acest lucru presupune şi operaţionalizarea unui Registru Naţional al Pacienţilor Oncologici, care va da posibilitatea de a urmări evoluţia fiecărui bolnav", a declarat prim-ministrul.

Ţara noastră are, începând din acest an, în prima duminică a lunii iunie, o zi dedicată celor care au reuşit să câştige lupta cu o boală din spectrul oncologic.

''Guvernul îşi exprimă întreaga susţinere faţă de demersurile menite să ofere încredere în posibilităţile de tratament şi în şansele de vindecare, în paralel cu creşterea nivelului de informare a populaţiei despre importanţa prevenţiei şi a diagnosticării precoce a cancerului - un diagnostic pe care mulţi îl consideră fără speranţă, dar pe care supravieţuitorii de cancer l-au depăşit dând dovadă de o putere nebănuită, născută din speranţă'', se arată într-un comunicat al Executivului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Romanii, daca nu o sa mai moara de cancer, tot o sa moara azi maine in beciurile securitatii.

    Ca vedem cum se pregateste de zor restauratia securitatii, a puterii KGB-ului in Romania. 

    In Romania legile trebuiesc elaborate de Parlament. Asa ar trebui. In realitate, la noi politia isi face legile ei si vedem acolo ca isi trag jarul pe spuza lor, sa le fie lor bine si usor, sa poata sa se ascunda in spatele "legii" cand comit abuzuri si faradelegi, inclusiv cand sunt in afara serviciului, amenzi si sanctiuni pe care sa le poata manipula in folosul lor. La arme si munitii este la fel. Politia si-a facut legea asa cum au dorit, fara sa se uite la tarile vestice care au poate de 10 ori mai multe arme dar de 10 ori mai putine fapte penale pe aceasta linie.  

    La armata sa nu mai vorbim, Acolo la pensii, securitatea a anulat cu ajutorul nepotului Vulpii legea emisa de Parlament care stabilea modul de calcul a pensiilor militare si-a pus fara rusine legea ei, care este si astazi in "vigoare"si care i-a aranjat pe toti fostii securisti cu pensii inmense.  

    Acum, daca Parlamentul, guvernul, partidele nesecuriste din Romania nu isi fac datoria, vom asista la reinstaurarea sistemului de dinainte de 89, dar fara PCR. Dar tot cu un "ceausescu" in frunte. Ca si atunci, romanii nu se temeau de pcr, se temeau de securitaea care ii aresta in miez de noapte, se temea anchetele, de bataile si abuzurile din beciurile lor. Comunismul nu ar fi existat fara securitatea, bratul KGB-ului din Romania. Si s-a vazut in 89, cand securitatea a trebuit sa se ascunda de furia poporului, in canalele si haznalele de unde i-a scos Iliescu, comunismul s-a pulverizat ca fumul. Comunismul a insemnat teroare si abuzuri, incalcarea libertatilor si a drepturilor omului nu din cauza existentei PCR, in spatele nelegiuirilor au stat mereu securistii, copiii URSS-ului KGB-ist. 

    La revolutie romanii au strigat prima data 'Jos securitatea"  

    Astazi, securitatea si teroarea instaurata in Romania de acest organism militarizat, terorist, este pentru multi care nu au trait atunci o poveste.  

    Dar daca astazi Romanii nu apara ca atunci in 89 la revolutie, libertatea, democratia, dreptatea, se va instaura iarasi o epoca in care alta libertate in afara cerului albastru nu o sa mai vedem.  

    Asa ca nu cancerul este pericolul nr 1 in Romania.  

    Securitatea este marele pericol.  

    Cu ea trebuie sa luptati si sa lupte poporul roman.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb